Kanarisk flyselskap innstiller alle avganger

Islas Airways kunngjør i dag at flyselskapet innstiller alle avganger inntil videre.

Islas Airways holder alle fly på bakken inntil videre. Foto: Hugo Ryvik

Islas Airways president, Miguel Concepción, skal ha informert utviklingsdepartementet om at alle flyavganger vil bli innstilt mens selskapet reorganiserer seg og tilpasser seg et nytt økonomisk konsept, skriver Eldia.es.

Dette skal bli kunngjort av Concepción under en pressekonferanse klokken 18 i dag, kanarisk tid, opplyser en talsmann for Islas Airways.

Flyselskapet sliter i motvind

Islas Airways flyr mellom Kanariøyene. Selskapet har i mange måneder vært i økonomiske problemer. Siden tirsdag i forrige uke er det hver dag innstilt en rekke flyavganger.

Årsaken er at piloter, kabinansatte og bakkemannskap har sykemeldt seg fordi de ikke har fått utbetalt lønn på over tre måneder. Ifølge de ansatte skylder selskapet cirka to millioner euro i lønn, og ifølge Islas Airways skylder de en million euro.

På grunn av de mange kanselleringene har passasjerene begynt å svikte selskapet og bestiller heller flyreiser med konkurrenten Binter Canarias.

Krøll med billettsubsidier

De økonomiske vanskene skal være knyttet til at utviklingsdepartementet holder tilbake utbetaling av subsidier for billetter til fastboende som har flydd med selskapet. Disse har rett på halv pris på billettene.

Det skal være snakk om en sum på 12 millioner euro i subsidier.

Binter Canarias, det andre selskapet som flyr mellom Kanariøyene, skal ha påpekt uregelmessigheter hos Islas Airways i forbindelse med billettsubsidiene.

Saken skal være berammet i retten i Santa Cruz de Tenerife.

Tags