Flere skadde og åtte arrestert etter slåssing i flyktningleir på Tenerife

Åtte personer er arrestert, og minst ti skal være skadet etter slåssing i flyktningleiren Las Raíces på Tenerife mandag kveld og natt.

Fra en protestaksjon ved flyktningleiren nylig. Foto: Fra Facebook-siden til La Asamblea de Apoyo a Migrantes de Tenerife

Det nasjonale politiet rykket ut med skjold og batonger for å dempe gemyttene, skriver nyhetsbyrået Efe og flere spanske aviser.

Den spanske regjerings delegat på Kanariøyene skal ha bekreftet dette overfor Efe.

Avisen Canarias Ahora peker på at det kan være en konflikt mellom marokkanere og senegalesere som har eskalert, og viser til uttalelser fra organisasjonen Acem, som  driver leiren, og en av de som bor i  leiren.

Bråket skal ha startet i spisesalen mellom to-tre personer, og spredd seg videre.

Steiner og stokker skal ha blitt brukt i tumultene.

Det er foreløpig ikke meldt om alvorlige personskader.

Las Raicés er den største av de seks nye mottaksleirene som er etablert på Kanariøyene, og rommer nesten 2000 mennesker.

Det har kommet mange klager og blitt aksjonert på grunn av utilstrekkelige mengder mat og dårlig kvalitet på maten, at det kan bli svært kaldt i teltene, og andre kritikkverdige forhold.

Det er også mye spenning og uro i leiren fordi ingen får reise videre til fastlandet, noe de fleste ønsker å gjøre.

En støttegruppe for migranter på Tenerife har klaget i sosiale medier på det de mener er en undertrykkende respons fra spanske myndigheter og politiet, og mener at de heller burde gå i dialog.

De viser til at det er umenneskelige leveforhold i leiren, og at de som bor der er ekstremt sårbare.

Det har gjort situasjonen eksplosiv, hevdes det.

En talsperson for partiet Sí Podemos Canarias, som sitter i øyrådet på Tenerife, uttalte i dag at det er dette som skjer når mange personer presses sammen på denne måten, og oppfordrer regjeringsdelegaten og Spanias migrasjonsminister til å besøke leiren, skriver Canarias Ahora.

Tags