Risikerer 3000 euro i bot for tjuvfisking av sjøpølser i Las Palmas

En mann i 30-årene ble fredag ettermiddag tatt på fersken mens han drev med undervannsfiske av sjøpølser ved Las Canteras-stranden i Las Palmas.

Det er ikke tillatt å drive undervannsfiske på Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

All undervannsfiske er forbudt på Las Canteras og stort sett alle strendene i Las Palmas kommune, unntatt i visse begrensede områder til begrensede tider.

En person som badet i området varslet fredag ettermiddag om at undervannsfiske pågikk. Politiet grep inn med hjelp av Røde Kors, som dro ut med en gummibåt og tok tjuvfiskeren på fersken, skriver lokalpolitiet i en pressemelding.

50 kilo sjøpølser

Han hadde da 50 kilo levende sjøpølser i en sekk, men ikke noe fiskeutstyr. Politiet mistenker at han kan ha kastet fra seg et fiskespyd eller en harpun, eller at han har fanget de langsomme sjøpølsene med hendene.

Sjøpølser blir brukt i japanske retter, både kjøttet, innvollene og eggene, som er regnet for å være en delikatesse. Disse blir det betalt godt for. I Kina blir de brukt til naturmedisiner og som potensmiddel.

Tjuvfiskeren kan bli ilagt en bot på opptil 3000 euro. Sjøpølsene ble sluppet ut igjen.

50 fiskearter

Det fins cirka 50 arter av fisk i Canteras-området, som er et fint sted å snorkle.

Kommunen har bedt regionsregeringen på Kanariøyene om å erklære området marinereserve. Det har imidlertid strandet hos fiskeridepartementet på grunn av pengemangel.

Sjøpølse

Foto: Creative Commons

Tags