Fiskebåt kantret sørvest på Gran Canaria i går

En fiskebåt fra Tenerife med et mannskap på fire som fisket tunfisk på Gran Canaria gikk rundt utenfor Tasarte sørvest på øya i går. Alle fire ble reddet.

Sjøredningstjenesten la ut en melding om hendelsen på sin Twitter-konto i går.

Norsk øyenvitne

Nordmannen Even Myhrvold så fra sin bolig ved havnen i Puerto de Mogán at båten ble slept inn til havnen, og fikk fortalt historien om hva som skjedde av fiskerne som ble reddet, og som tok imot båten da den ankom havnen.

Myrvohld ble fortalt at båten  gikk rundt og ble liggende med bunnen opp. Mannskapet kom seg ut og ble liggende i vannet.

Mistet alt utstyr

Snart kom en båt fra sjøredningstjenesten til, fisket mannskapet opp av havet, og snudde båten.

Alt om bord, inkludert styrhuset, lukene til fiskekummer, motor og lasterom, gikk til bunns. Kun mastene står igjen.

– Båten fra sjøredningstjenesten festet oppblåsbare bøyer til masten. Disse ble brukt til å dra båten rundt. En rekke fendere ble også festet rundt båten for å holde den flytende, gjenforteller Myhrvold.

Slept til Puerto de Mogán

Båten ble slept til et punkt like utenfor havnen med fiskemottaket i Puerto de Mogán, hvor slepet stoppet ved 18-tiden. Da så det ifølge Myhrvold ut som om den holdt på å synke.

To andre fiskebåter lå beredt i nærheten og båter fra Røde Kors og Guardia Civil hjalp til.

 – Jeg oppfattet det slik at Guardia Civil-båten satte to dykkere om bord i den synkende båten sammen med flere luftflasker og cirka ti store, hvite poser. Posene ble blåst opp til store ballonger for oppdrift, og spent fast i skroget med lastestropper. Båten lettet da litt i sjøen, såpass at de kunne begynne å pumpe ut vann, forteller Myhrvold.

Det er ukjent hva som var årsaken til at båten kantret. Sjøen var rolig i området i går.

Holdt på synke

Båten ble slept til Puerto de Mogan, og holdt på å synke like utenfor havnemoloen ved 18-tiden i går. Her ligger bare akterdelen (t h) over vannflaten. Foto: Even Myhrvold

Tags