Over 3,5 tonn fisk ble solgt under den første tunfiskmessen i Arguineguin

På under en uke ble over 3.500 kilo fisk solgt under tunfiskmessen i Arguineguin, som ble avsluttet på søndag og ble arrangert for første gang.

Fiskesalget gikk så det fosset under tunfiskmessen i Arguineguin. Foto: Ayuntamiento de Mogan

5.000 mennesker kom til messen på søndag, ifølge en pressemelding på Mogan kommunes nettsider.

Ordføreren i Mogán, Onalia Bueno, uttalte i går at messen er kommet for å bli og vil bli en referanse for Kanariøyene. Messen foregikk på piren i Arguineguin havn.

Solgte tunfisk for 2,20 per kilo

På søndag ble det solgt fisk i bit for 2,20 euro per kilo, og fileter for 3,50 euro, og kjøperne flokket seg rundt utsalgsbodene for å sikre seg noen godbiter.

Dagens høydepunkt kom da en 300 kilo tung tunfisk ble filetert og stykket opp.

Fiskerne demonstrerte også under messen hvordan fisket foregår og hvordan tunfisk blir sløyd og delt opp.

Demonstrerte tilberedning av tunfiskretter

Kjøkkensjefene Abraham Ortega (restaurant El Santo), Juanma Bertolín (hotell Bohemia), Alejandro Alamo (Casa Enrique) og Luis Fuentes (restaurantskolen i Las Palmas), delte resepter med publikum og viste hvordan tunfiskretter tilberedes.

På messens siste dag var det stelt i stand et gastronomiområde der folk kunne smake forskjellige tapasretter og vin. Det var også salg av diverse matprodukter og vin fra Mogan.

Under en tapas- og vinkveld på fredag kom det 2.500 mennesker som kunne kjøpe tapasretter for to euro per stykk og vin fra åtte lokale restauranter og elleve lokale vingårder som var representert, og nyte levende musikk

Mogan kommune har to fiskerlaug, ett i Arguineguin og ett i Puerto de Mogan.