Wonder Woman holder folk unna nasjonalpark på Fuerteventura

Fra og med denne uken er den eneste veien ut til sanddynene i Corralejo nasjonalpark på Fuerteventura stengt for alle unntatt filmteamet som gjør innspillinger til Wonder Woman 1984.

Wonder Woman skal herje i Corralejos' sanddyner under innspillinger til film nummer to om superheltene. Lokalbefolkningen er forbannet fordi veien til sanddynene er stengt til innspillingene er ferdige. Foto: Pixabay

Lokalbefolkningen er sinte for at de ikke får kjøre ut til sanddynene, og har demonstrert ved å stile seg opp i utkanten av sanddynene med bannere.

Warner Brothers innspillinger skal være ferdige 6. oktober.

Hevder at stengingen har en annen årsak

Den offisielle årsaken til at veien er stengt er at det skal gjøres en sosialøkonomisk studie av hvordan en slik stenging i høysesong påvirker området, ifølge øyrådet på Fuerteventura.

Innbyggere, lokale hotelleiere og opposisjonspartier mistenker at dette bare er en unnskyldning for at innspillingene skal kunne gjennomføres med så få forstyrrelser som mulig.

Bygger filmsettene nå

Filmsettene er i ferd med å bygges, viser fotografier som innbyggere legger ut på sosiale medier.

Filmselskapet skal ha drevet med forberedelser i en og en halv måned allerede. Selve filmingen skal angivelig starte i september, skriver avisen El País, som refererer til informasjon fra en representant fra øyrådet.

Warner Brothers har fått tillatelse fra kommunen til å filme i elleve dager, ifølge Isai Blanco, ordfører i La Olivia kommune. Det er ventet at innspillingene vil gi Fuerteventura inntekter på opptil 20 millioner euro.

Kaller det privaisering

En talsmann for innbyggerne hevder at øyrådet privatiserer et offentlig område ved å stenge veien, og at det også vil ramme turister, som må ta seg til Corralejo-stranden til fots. Talsmannen uttrykker også bekymring for at innspillingene kan skade sanddynene.

Det er en elleve kilometer lang strekning av vei FV-104 som er stengt av. Øyrådet hevder at stengingen skal skaffe data om effekten av stenging med tanke på at veien kan bli permanent stengt.

Den regionale regjeringen har vedtatt at veien skal stenges så snart den nye motorveien FV-1 er ferdig, hvilket etter planen skal skje i år.

Det bor cirka 27.000 mennesker i La Olivia og det kommer over 16.000 besøkende i august og september, ifølge statistikker.

Antonio Vicente, president for Fuerteventuras hotellforening, er bekymret for hvordan turistene skal kunne besøke sanddynene, og syns det kunne vært valgt et mindre besværlig tidspunkt å stenge veien.

En permanent stenging vil være en katastrofe, sier han til El País.

Tags