Terry Gilliams Don Quijote-innspilling på Kanariøyene nærmer seg

I dag starter innspillingene av scener til «Allied» med Brad Pitt i Las Palmas. Snart kan nok en storfilm om Don Quijote bli spilt inn på Kanariøyene med Michael Palin i hovedrollen.

Michael Palin skal spille en mann som tror han er Don Quijote. Foto: Wikimedia Commons

Regissør Terry Gilliam bekreftet overfor pressen på filmfestivalen i Cannes at han skal begynne innspillingene av «The Man Who Killed Don Quixote» i oktober, skriver bbc.com.

Innspillingene skal angivelig skje på Kanariøyene, det spanske fastlandet og i Portugal, og skal være ferdig til jul.

Michael Palin som Don Quijote

Michael Palin, best kjent fra Monty Python, som også Gilliam var medlem av, skal spille Don Quijote-skikkelsen, og Star Wars-stjernen Adam Driver skal spille Sancho Panza-skikkelsen.

Se Palin i Monty Pytons "The Spanish Inqusition"

Den tidligere James Bond-piken Olga Kurylenko står angivelig også på rollelisten. Det blir for øvrig også vurdert å spille inn den neste Star Wars-filmen på Kanariøyene.

Palin er perfekt for en skikkelse som er gammel, latterlig, arrogant og dum, skal en spøkefull Gilliam ha sagt til pressen.

Har prøvd å lage filmen i 18 år

Terry Gilliam har gjort flere forsøk på å lage denne filmen, og har nærmest gjort det til sitt livsprosjekt å få det gjennomført.

Dokumentarfilmen «Lost in La Mancha» fra 2002 viser hvordan det forrige forsøket i 2000 strandet på grunn av uvær, flom og sykdom.

– Jeg vil ha filmen ut av hodet så jeg kan fortsette med livet, skal Gilliam ha sagt til journalistene på Cannes-festivalen.

Filmen har et budsjett på 17 millioner euro. I år er det 400 år siden Miguel de Cervantes, forfatteren av romanen om Don Quijote, døde.

Justert rolleliste

I tidligere forsøk på å lage filmen har Johnny Depp, Sir John Hurt, Jean Rochefort, Robert Duvall, Ewan McGregor og Jack O'Connell vært tiltenkt de største rollene. Et forsøk på å restarte filmprosjektet i fjor strandet på at Hurt fikk en kreftdiagnose.

I denne nye utgaven av filmen, som ifølge Gilliam blir noe justert i forhold til skuespillerne som skal tolke rollene, spiller Adam Driver skikkelsen Toby, en ung reklamemann som reiser til en spansk landsby der han laget en film basert på Don Quijote som student.

Konsekvensene av filmen har vært katastrofale, og Toby suges inn i et ekstravagant eventyr med piker i nød, riddere og kjemper.

Palin spiller en landsbyboer som tror han er Don Quijote. Kurylenko spiller konen til Tobys sjef.

Filming i Tejeda denne helgen

Denne helgen filmes for øvrig scener til den britiske tv-serien Black Mirror, som har Jon Hamm i hovedrollen (Jon Draper i Mad Men)  i Tejeda på Gran Canaria, skriver avisa La Provincia.

Tags