Lager spillefilm basert på urbefolkningen på Kanariøyene

Filmregissøren Armando Ravelo er i ferd med å lage en spillefilm for hele familien som er basert på Kanariøyenes urbefolkning.

Illustrasjon hentet fra filmens Facebook-side.

Filmen har fått navnet La Tribu de las 7 Islas (De 7 øyers stamme), og er spilt inn forskjellige steder på Gran Canaria, blant annet i Tejeda, San Bartolomé de Tirajana, Gáldar, Telde, Moya, Arucas og Las Palmas. Innspillingene er ferdig, og filmprosjektet er nå inne i postproduksjonsfasen.

Den hemmelige øya San Borondón

Den handler om et eventyr som sju urmennesker fra hver av de sju Kanariøyene har på den mytiske øya San Borondón, som i virkeligheten en sjelden gang viser seg for folk som et slags fantombilde ved Kanariøyene og både er inntegnet på gamle kart og avfotografert.

De sju skikkelsene i filmens historie blir rekruttert av en mystisk kvinne som ber om hjelp med en sak som er viktig for at innbyggerne på San Borondón, øya som viser seg og forsvinner igjen foran øynene på folk, skal overleve.

Ifølge regissøren er det et fantastisk eventyr med røtter i urbefolkningen.  

Kanariske skuespillere

De viktigste rollene gestaltes av skuespillerne er Hiram Vega (Tenerife), Sulay Curbelo (Gran Canaria), Sigrid Ojel (La Palma), Cristo Quintana (El Hierro), Abián de la Cruz (La Gomera), Jennifer Lima ) og  Paula Garó (Lanzarote). 

Filmmusikken blir laget av komponisten Navid Hejazi Martinez, som er bosatt i Los Angeles.

Armando Ravelo, som er fra Telde på Gran Canaria, har tidligere regissert de prisbelønte kortfilmene Ansite og Mah, som begge handler om Kanariøyenes urbefolkning.

Planen er at filmen skal være klar til å vises på kinoer på Kanariøyene i løpet av første halvår i år. Den skal også vises på forskjellige filmfestivaler i land i Latin-Amerika.