1000 kanariere håper å bli statister i storfilm på La Gomera

Cirka 1000 innbyggere på den lille kanariøya La Gomera møtte i går opp til audition i håp om å bli statister i den amerikanske filmregissøren Ron Howards nye storfilm.

Oscarvinner Ron Howard skal spille inn film på La Gomera i høst. Foto: Wikimedia Commons/David Shankbone

Folk strømmet i hopetall til kulturhuset i Playa de Santiago, som ligger i Alajeró kommune på La Gomera, i håp om å bli statister i filmen ”In the Heart of the Sea”, skriver Lagomeranoticias.com..

Mesteparten av filmen skal angivelig spilles inn i høst utenfor sørkysten av La Gomera, mellom Playa Santiago og Valle Gran Rey.

Oscar-vinnende regissør

Ron Howard har tidligere regissert en rekke filmsuksesser, blant annet Cocoon, Apollo 13, A Beautiful Mind (Oscar-vinner), Da Vinci-koden og Angels and Demons.

Nå skal han filmatisere en historie om hvalskipet Essex, som sank etter et sammenstøt med en spermhval i Stillehavet i 1820.

Mannskapet prøvde å seile i små hvalbåter til Sør-Amerika etter at skipet sank, men de fleste omkom. Resten ble berget etter 90 dager på havet.

Historien er dramatisert i boken "In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex", som ble skrevet av Nathaniel Philbrick og utgitt i 2000.

Filmmannskap på 300

Filmen skal ha Chris Hemsworth, Ben Whishaw og Cillian Murphy i hovedrollene.

Filmmannskapet på cirka 300 personer skal etter sigende bo på et hotell i Playa de Santiago.

En av grunnene til at La Gomera er valgt, skal være at det er mye hval å se i området.

Tags