Fred Olsen setter i drift gassferge mellom Kanariøyene og fastlandet

Fergeselskapene Fred Olsen og Balearia setter inn den gassdrevne ferge Abel Matutes på strekningen Kanariøyene-Huelva søndag 28. juli.

Fergen Abel Matutes er ombygd til gassdrift. Foto: Fred Olsen

Fergen går fra Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife til Huelva sør i Spania, en rute som ble startet sent i 2018.

Nå er fergen byttet ut. Den nye fergen som er satt inn på strekningen er en ombygd ferge som har fått installert to gassmotorer og flere innovative, tekniske løsninger, skriver selskapene i en pressemelding.

CO2-utslippene blir angivelig redusert med 35 prosent, nitrogendioksidutslippene med 85 prosent, og motorstøyen er redusert med gassmotorer på plass.

Det er blant annet gratis Whatsapp-dekning på hele reisen, hvilket gjør at du kan telefonere gratis til andre Whatsapp-brukere, digitale informasjonsskilt er på plass og det er og bruk av QR-koder for å komme inn i lugarene.

Dessuten er et digitalt underholdningssystem der du kan velge hva du vil se og høre på plass, og det er smartfjernsyn i alle lugarer. Fergen skal ha fått 131 nye hvilestoler og en ny terrasse bygd med resirkulerbare materialer.

Den 190 meter lange fergen kan ta 900 passasjerer, og er tilpassrt bevegelseshemmede. Det fins restaurant, cafeteria, bar, et nytt butikkonsept med bar, og kjæledyrområde om bord.

Tags