ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. OKTOBER 2012 - SIST ENDRET 14. FEBRUAR 2022
En Fred. Olsen-ferge på vei inn i havnen i Agaete på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik.

Kanariøyene skylder Fred. Olsen 18 millioner euro

Fergeselskapet Fred. Olsen Express, som opererer hurtigbåter mellom Kanariøyene, har 18 millioner euro til gode fra regjeringen på Kanariøyene.

ANNONSE

Mesteparten av pengene gjelder subsidier for fergebilletter til innbyggere på Kanariøyene. Disse har rett til lavere pris på fergebilletter.

Resten av beløpet gjelder myndighetenes allmenne trafikkplikt for ferger til El Hierro og La Gomera.

De 18 millioner euroene Fred. Olsen har til gode omfatter billetter som er kjøpt i fjerde kvartal 2011 og hittil i 2012, skriver Laprovincia.es.

Flere fergeselskap har penger til gode

Et annet fergeselskap som har linjer mellom Kanariøyene, Naviera Armas, har drøyt ti millioner til gode fra myndighetene.

Dessuten skal et tredje fergeselskap, Acciona Trasmediterránea, ha 40 000 euro.

Mens de venter på pengene fra myndighetene må fergeselskapene ty til dyre banklån for å holde driften i gang.

Den kanariske regjeringen gjør ”alt den kan” for at fergeselskapene skal kunne få de subsidiene de trenger for å fungere, ifølge generaldirektøren for transport, Rosa Dávila Mamely.

Fergedriften på Kanariøyene startet i 1974

Fred. Olsen har fem hurtigferger som går mellom Kanariøyene. Fred. Olsen Express ble etablert i 1974 som Fred. Olsen Gomera S.A.

Selskapene i Fred. Olsen-gruppen eies av Bonheur og Ganger Rolf.

15. oktober, fem dager etter at Naviera Armas åpnet en ny regulærrute mellom Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife, reduserte Fred. Olsen Express sine priser på fergebilletter mellom Gran Canaria og Tenerife.

Seiler mellom Kanariøyene og til fastlandet

Naviera Armas har ordinære ferger i trafikk mellom Kanariøyene og det spanske fastlandet, og seiler også mellom Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura og La Palma.

Selskapet har ni ferger i drift, og er de eneste som har forbindelse fra både Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura og La Palma til det spanske fastlandet.

Acciona Trasmediterránea har forbindelser fra Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote til det spanske fastlandet, og seiler i tillegg mellom de tre øyene.

Les også:

Ferger på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER