Kanariøyene har 30-års dag i dag

I dag er det 30 år siden parlamentet på Kanariøyene hadde sin første sammenkomst. 30. mai er Kanariøyenes markering av at øygruppen ble en autonom region i Spania.

Fra El Paseo Romero på Dia de Canarias i Las Palmas. Foto: Atuntamiento de Las Palmas

Día de Canarias blir feiret med bravur med mange kulturaktiviteter, gudstjenester, sportsarrangement, show, opptredener, konserter, utstillinger, folklore, og offentlige og private fester i byer og landsbyer rundt omkring på øyene. 

I Las Palmas er El Paseo Romero en viktig del av feiringen. Dette er et opptog med folkloregrupper og vogner som går gjennom byen fra Ramblas de Mesa y López og går gjennom gatene General Vives, Nicolás Estévanez, Parque Santa Catalina, Luis Morote, Sagasta og Tenerife.

15 000-20 000 mennesker deltar vanligvis på dette.

Ved Santa Catalina-parken i Las Palmas er det i dag en utstilling av 100 veteran- og sportsbiler. Det blir også arrangert et håndverksmarked i Miller-bygningen, som ligger i nærheten av Santa Catalina-parken.

I Puerto de Mogan er det folkloreoppvisning på Plaza Dr. Pedro Betancor Leon klokken 20.

I Arguineguin er det håndverk- og matmarked fra klokken 18, danseoppvisning klokken 18.30, og folklore klokken 19 på Plaza Perez Galdos.

Agaete har folkloreopptredener, håndverkutstilling og en parade med folkedrakter i Puerto de Nieves fra 10 til 16.

I Vecindarios hovedgate Avenida de Canarias er det gastronomisk fest med tapassmaking fra 10 til 14.

Agüimes har folklorefestival på Plaza del Centro de Mayores klokken 19.30. Klokken 20.30 er det konserter og dans i Auditorio Adan Martin.

I Arucas er det folklore på Plaza de la Constitución fra klokken 11.  Det blir også vist fram kanariske produkter i Calle Leon y Castillo. Klokken 21 er det paradering av folkedrakter på Plaza de la Constitución

Telde satser på utstilling av håndverk, folkedrakter, utstillinger, melkesmaking og gofiosmaking og tradisjonelle sportsleker i Casa de la Condesa fra 9.30 til 15.

De fleste bedriftene og offentlige kontorer holder stengt 30. mai, men en del matbutikker og butikker i turiststrøkene holder åpnet. Offentlig transport trapper ned.

Tags