Storaksjon mot illegal handel med dyr, fugler, reptiler og planter

683 lovbrudd er påvist og 59 personer er arrestert i Spania av Guardia Civils divisjon for flora- og faunakriminalitet, Seprona, som del av en stor, internasjonal aksjon. I Las Palmas er en utstoppet havskilpadde og haitenner beslaglagt.

En utstoppet skilpadde som ble beslaglagt i Las Palmas. Foto: Guardia Civil

Havskilpadden og haitennene var lagt ut for salg på internett, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

En vannplante som er katalogisert som invaderende på Gran Canaria, (Eichhorna crassipes), skal også være beslaglagt. Denne lå angivelig ute til salgs hos et hagesenter på internett.

Løver og krokodiller

Politiet i Spania har blant annet beslaglagt to løver, gauper og andre kattedyr, to krokodiller, 35 aper, 48 rovfugler, 200 eksotiske fugler, kameleoner, slanger, haier, rød tunfisk, havhester og åler.

Det skal også være beslaglagt artikler som er laget av elfenben fra elefanter og hvalrosser, ibenholt og Rio-palisander (fra løvtreet Dalbergia), og 71 koraller.

Nesten 6.000 inspeksjoner

5.897 inspeksjoner skal ha blitt gjennomført i Spania av pakker, bagasje, illegal handel på internett, varekonteinere, dyrebutikker, antikvitetsbutikker, jaktmarker og naturområder.

Svært lukrativt

Den internasjonale operasjonen pågikk i 42 land. Interpol og FN rangerer flora- og faunakriminalitet som den den fjerde mest lukrative illegale virksomheten i verden etter narkotikahandel, piratprodukter og menneskesmugling.

Inntektene er anslått til mellom 91 og 285 milliarder amerikanske dollar årlig, og vekstraten på verdensbasis er anslått til mellom fem og sju prosent.

Tags