Opplev den tidlige mandeltreblomstring på Gran Canaria allerede nå

Mange av mandeltrærne i fjellområder på Gran Canaria slo ut i full blomst allerede ved juletider, mye tidligere enn vanlig.

Mandeltrær i blomst på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Høye temperaturer og mye sol i desember er årsaken. Mandeltrærne kommer ut av vinterdvalen når temperaturen stiger og starter vekstsesongen.

Denne vinteren har de blitt lurt til å starte for tidlig.

Klikk her for å se bilder av mandeltreblomstring.

Folk som bor i fjellområdene kan knapt huske at blomstringen har skjedd så tidlig. Nå lyser det i hvite og rosa blomster på mange fjellsider på øya.

Her kan du se blomstringens prakt

Trærne trives på høyder fra 400 meter og oppover.

For å oppleve mandeltreblomstringen allerede nå, gir Tejeda-området og Artenara sentralt på Gran Canaria, og høytliggende deler av San Bartolomé de Tirajana i sør, Santa Lucia i sørøst, og Valsequillo og Telde i øst gode muligheter for det vakre skuet.

Mandletrefiestaer senere i år

Senere på året er det blomstring også i Guayadeque-dalen mellom Agüimes og Ingenio i øst. Det arrangeres egne fiestaer for mandeltreblomstringen i sent i januar/ tidlig i februar i Tejeda, San Bartolomé de Tirajana og Valsequillo.

Mandeltrærne trenger nesten 400 timer med kaldt vær i året, skriver avisen Canarias 7.

Mandler hadde særlig stor betydning for økonomien på Gran Canaria i det. 19. århundret, da mange trær ble plantet i Tejeda og Tirajana.