Mistenkelig likfunn i Agüimes

Det er ikke bekreftet, men svært sannsynlig at det er et eldre ektepar fra Las Palmas som ble funnet døde i Agüimes på Gran Canaria på søndag, over fem år etter at de forsvant. Politiet etterforsker angivelig saken som mistenkelig.

Levningene etter to personer ble funnet på et usannsynlig sted i et ufremkommelig område i Barranco de La Vaca sørøst på Gran Canaria. Ill: IDE Canarias / Canariajournalen

Persondokumenter, klær og personlige eiendeler som er funnet gir en sterkt indikasjon på at det er levninger etter ekteparet som er funnet, skriver avisen La Provincia, som viser til informasjon fra kilder i politiet.

Levningene er nå fraktet til rettsmedisinsk institutt i Las Palmas, hvor dødsårsak og identitet skal slås fast med sikkerhet.

Ulykke lite sannsynlig

Det er vanskelig å forstå hvordan ekteparet på 76 og 74 år eventuelt kan ha tatt seg til fots ned i den bratte ravinen hvor de er funnet på et lite platå i Barranco de Las Vacas, på et ufremkommelig sted, uten synlige stier, og som bare en gang i mellom blir brukt av jegere.

Det er lite sannsynlig at det skjedde en ulykke mens de gikk tur, i og med at det ikke fins turstier. I tillegg er det vanskelig å forstå hva de skulle der, hvis de tok seg dit frivillig, og hvor bilen deres i så fall har blitt av.

Funnstedet overrasker

Paret kommer opprinnelig fra Guia nord på øya, hvor de også har en bolig. Da de forsvant ble leteaktiviteten konsentrert til Las Palmas og nordsiden av øya, skriver avisen La Provincia.

At de ble funnet der de ble funnet, er angivelig en stor overraskelse for barna og andre slektninger.

Mistanke om drap i 2012

Etter at paret forsvant 6. mars 2012, trodde barna angivelig at de var utsatt for noe kriminelt. Etterforskning ble satt i gang, og flere spor ble fulgt, men uten resultat.

Nå er Guardia Civil og Policia Nacional i gang med undersøkelser av området der de ble funnet. De skal ha ligget ved siden av hverandre, delvis begravd av steiner.

Et mysterie

Hvis ekteparet har blitt fraktet dit ufrivillig eller døde, er det imidlertid litt av en oppgave for den eller de som eventuelt har utført udåden.

Funnstedet ligger 300 meter fra vei GC-550 mellom Agüimes og Santa Lucia. Ved veien er det en tidligere dumpingplass for avfall hvor det er plass til flere biler.

Om dagen passerer det biler forbi omtrent hvert femte minutt, og i nattemørket ville det vært vanskelig å orientere seg i naturen.

En hypotese er at de kan ha blitt kastet utfor en bratt klippe på stedet for så å bli begravd på det lille platået.

Siste sett på spisested

Ekteparet Antonio Quesada Díaz og Ana María Artiles García ble sist sett på et spisested sammen med en mann i mars 2012. De skal ha gått inn i en bil sammen med denne mannen.

Angivelig hadde Antonio Quesada Díaz planer om å kjøpe et høreapparat i en butikk i Las Palmas samme dag.

Hvert år siden ekteparet forsvant har det blitt holdt en markering på Plaza del Pilar i Las Palmas.

Flere likfunn i Agüimes 

I mars ble en 73-åring som hadde vært savnet siden november 2016 funnet død i naturen ved Montana Los Vélez, også i Agüimes,

Liket av en savnet 91-åring ble i september 2016 funnet nederst i Barranco de Temisas, som ligger ikke langt fra Barranco de Las Vacas, hvor det nye likfunnet ble gjort.

Flere forsvinningsmysterier

Blant flere mystiske forsvinningssaker er saken om den 54 år gamle kvinnen Juana Ramos, som har vært savnet fra sitt hjem i Las Palmas siden 20. august i fjor. Ekskjæresten er mistenkt for å ha drept kvinnen.

De mest omtalte forsvinningssakene er Yeremi Vargas-saken, en smågutt som har vært forsvunnet fra Vecindario siden 2007, og den unge jenta Sara Morales som ble borte i 2006. Ingen av disse er funnet.

En mann som kommer fra Vecindario-området ble i år tiltalt for å ha bortført og drept Yeremi Vargas. Saken er ikke avsluttet.