Vannkraft på Gran Canaria kan bli utsatt

Energiselskapet Endesa har bedt rådet for vannforvaltning på Gran Canaria om utsettelse på byggingen av et vannkraftanlegg.

Vannet skal ledes i tunnel fra Chiradammen til Soriadammen, hvor det først går gjennom vannturbiner som produserer strøm. Vannet kan pumpes tilbake når det er overskuddskraft på nettet ved å reversere turbinene.

Et såkalt pumpekraftverk på 150 megawatt skal bygges mellom dammene Chira og Soria sør på Gran Canaria.

Dette vannkraftverket er tenkt å bli et viktig skritt mot å gjøre Gran Canaria grønnere på energisiden, og skal dekke 25 prosent av kraftbehovet på øya.

I henhold til en byggekontrakt signert 15. juni i år skal byggingen starte 15. desember i år og være ferdig i løpet av de neste 35 månedene.

Men utsettelsen Endesa ber om innebærer at tidsskjemaet sprekker. Detaljplanene for vannverket vil ikke bli ferdige før ved utgangen året.

Grunnen til at de ber om utsettelse skal være at Endesa først vil ha fastsatt hvor mye de får betalt for strømmen som skal produseres i anlegget, skriver canariasahora.es.

De venter på et offisielt svar om at vannkraftverket vil bli innlemmet i Spanias nasjonale energiplanlegging, og på en innstilling om godtgjørelsen som skal betales for kraft som produseres.

Endesa tviler på om det vil bli tatt noen slik beslutning før den nye regjeringen er på plass, og det skjer først i slutten av desember.