En drept og 700 evakuert under skogbrannen på La Palma

En 54 år gammel mann omkom mens han drev med brannslukkingsarbeid på kanariøya La Palma i går. En annen brannmann er skadet, og 700 mennesker er evakuert.

Helikopter slukker skogbrann på La Palma. Foto: 112 Emergencias

Se film fra brannen (ekstern lenke).

Mannen som omkom jobbet for miljøavdelingen til øyrådet på La Palma, og deltok i slukningsarbeidet.

Han skal ha blitt isolert fra gruppen han jobbet sammen og sperret inne av flammehavet da vinden brått skiftet retning utpå natten, skriver Europa Press.

Mannen ble funnet død flere timer senere. Han hadde angivelig over 20 års erfaring med bekjemping av brann.

Brannmannen som ble skadet satt i et utrykningskjøretøy som ble truffet av steinras.  Taket på bilen ble trykket inn. Mannen skal ikke være alvorlig skadet.

Fem helikopter og fly deltar nå i slukkingsarbeidet. Skogbrannen startet for snart ett døgn siden i El Paso. Cirka 1000 hektar mark skal være rammet av brannen.

De 700 evakuerte er beboere i San Nicolas, Jedey og Tacande. Ifølge nødsentralen på Kanariøyene er brannen fortsatt aktiv og fortsetter å spre seg.

Det er 30 grader varmt og blåser opptil frisk bris på La Palma i dag

En 27 år gammel mann fra Tyskland som bor i nærheten av arnestedet for brannen er mistenkt for å ha forårsaket brannen, og er pågrepet av politiet. Han skal ha brent kvister, løv og toalettpapir til tross for ildforbudet som råder.

Det er nå aktivert høyeste beredskap mot skogbranner på Kanariøyene.

Tags