Flere hunder døde av forgiftning på Gran Canaria

Minst fem hunder er døde og andre alvorlig syke etter å ha blitt forgiftet i en landsby i Agüimes kommune på Gran Canaria for noen dager siden.

MIRAKELHUNDEN: Hunden til høyre på bildet, Pancho, ble avskrevet som død da alle livstegn var borte. Ved et under våknet den til igjen, og kjemper videre for livet. Her sitter han sammen med kompisen Diego et par dager før han ble forgiftet. Foto: Hugo Ryvik

Flere hundeiere som Canariajournalen.no har snakket med i landsbyen har lenge mistenkt at hunder blir forgiftet med vilje etter flere mistenkelige dødsfall de siste månedene.

Da flere hunder i samme landsby nylig brått ble syke den samme uken og døde i løpet av en times tid, ble mistankene styrket.

Bekrefter at det er gift

En veterinær skal nå ha analysert avføringen og bekreftet at det er snakk om en gift som er betydelig sterkere enn rottegift.

Saken er anmeldt til Guardia Civils fauna- og flora-avdeling Seprona, som skal innlede en etterforskning denne uken, ifølge en av hundeeierne Canariajournalen.no har snakket med.

Symptomene blir beskrevet som at hundene begynner å skjelve kraftig, fulgt av voldsom oppkast og ukontrollert avføring, og døden etter kort tid.

Avskrevet som død, frisknet til

En av hundene dette skjedde med ble fraktet i hui og hast til en veterinær, som gjorde det som kan gjøres i forsøket på å redde dyret.

Det gikk bare 35 minutter fra hunden viste symptomer til den kom under behandling, men likevel virket det som om det var fånyttes.

Hunden mistet alle livstegn, og ble lagt på et bord med et pledd over.

Mirakuløst nok la en ansatt etter en stund merke til små rykninger i hundekroppen, og nytt gjenopplivingsforsøk ble satt i gang.

Hunden frisknet til, og er nå under behandling igjen, fortsatt syk og sterkt redusert, men i live.

Det er ennå usikkert om hunden vil klare seg.

Tags