Disney dropper innspilling av The Eternals på Tenerife

Regelverket for beskyttelse av nasjonalparken Telde på Tenerife gjør at Disney likevel ikke kommer til å gjøre innspillinger til "The Eternals" på Tenerife, slik det tidligere er annonsert.

The Eternals er superhelter fra Marvels tegneserieunivers, i likhet med Spiderman, Avengers og en lang rekke andre.

Dette ble kunngjort av øyrådet i går, fredag.

"The Eternals" er en tegneserie i Marvel-universet som skal filmatiseres med ekte skuespillere.

Forespørselen om filminnspillinger fra Disney kom i juli til øyrådet. Et møte mellom øyrådet og representanter fra Disney ble holdt 2. august.

I en pressemelding skriver øyrådet at det er avgjørende å etablere en protokoll slik at filmskapere vet på forhånd hva de kan filme, og med hvilke elementer.

Analysen av filmprosjektet viste at innspillingen var uforenlige med statens regulering av nasjonalparkens beskyttelse.

Det ble klarlagt for Disney hvor og hvordan det var mulig å gjøre innspillinger, men det var for sent; filmskaperne hadde allerede valgt å droppe Tenerife som innspillingssted og hadde endret manus ut ifra dette.

Øyrådet varsler en strengere oppfølging av filminnspillinger på Tenerife fra nå av med en tettere dialog med produsentene slik at de ikke blir skuffet eller at det oppstår misforståelser.

Filminnspillinger vil også fra nå av bli overvåket av øyrådet.

Det blir understreket at Telde nasjonalpark ikke er verdensarv kun for sin naturskjønnhet, men også fordi det er etablert konserveringsprosedyrer.

Tags