Tre Kanariøyer får gå til fase 2 i nedtrappingen av corona-restriksjoner

CORONA-KRISEN: Kanariøyene El Hierro, La Gomera og La Graciosa, samt Formentera på Balearene, får gå fra fase 1 til fase 2 i Spanias nedtrappingsplan for corona-tiltak på mandag.

El Hierro. Foto: Cabildo de El Hierro

Fredag kveld ble det kunngjort av sentralregjeringen hvilke deler av Spania som får gå til neste fase. I tillegg til de fire nevnte som går til fase 2, får flere av de som står på fase 0 gå til fase 1.

I fase 2 blir det blant annet litt mer bevegelsesfrihet for befolkningen enn i fase 1, opptil 15 personer kan samles, begrenset bordservering innendørs på restauranter og barer tillates, kjøpesenter og parker kan ha delvis åpent, og sportsfiske tillates.

El Hierro, La Gomera og La Graciosa fikk, sammen med Formentera på Balearene, gå til fase 1 som de første i Spania den 4. mai. 11. mai kom resten av Kanariøyene og mange andre regioner og provinser etter til fase 1.

Om en ukes tid blir det avgjort om flere kanariøyer får gå til fase 2.

Det spanske helsedepartementet har satt opp en rekke kriterier for smitteutvikling, smittevern, smittesporing, testing, beredskap og helsekapasitet som må innfris for at regioner og provinser kan gå inn i neste fase.