Kanariøyene skal spore turistene under hele ferieoppholdet

Det blir et  "før og etter covid-19" for turismen" på Kanariøyene, og sporing av turistene er et av tiltakene som skal innføres, varsler turistministeren.

Sporing av turister kan bli et virkemiddel for å kunne gjenopplive turismen samtidig som folkehelsen trygges. Her fra Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Canariajournalen

En plan for hvordan turismen trygt kan gjenopplives fra sommeren av, blir nå utarbeidet, sa Kanariøyenes turistminister, Yaiza Castilla, i en sending på radiostasjonen Onda Cero på mandag.

Ministeren tar til orde for å kreve bevis på opprinnelse og destinasjon for alle reisende som ankommer Kanariøyene, og at det er sporbarhet i de besøkendes bevegelser for å kontrollere hvor personer som eventuelt blir syke har vært.

Planen skal være klar om en og en halv måned, Ifølge Castilla.

Det legges opp til at det først skal åpnes for lokal turisme i sommer, deretter nasjonal turisme hvis forholdene tillater det.

En tidsramme for gjenoppliving av  internasjonal turisme vil ministeren ikke gi. Hun viser til at det er avhengig av gjenåpning av flyplassene og pandemiutviklingen i de viktigste markedene, først og fremst Storbritannia og Tyskland.

Ministeren understreker at det er nødvendig å sikre sporbarhet av bevegelsene til besøkende på Kanariøyene, uten at rettighetene til hver enkelt brytes.

Castilla forteller at de utarbeider turistprotokoller for hele verdikjeden, fra turistene forlater hjemstedet til de ankommer Kanariøyene, nyter ferieoppholdet, og vender tilbake til hjemstedet.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene