Øyrådet på Tenerife vil betale for corona-testing av turister

I et forsøk på å redde vintersesongen, har øyrådet på Tenerife satt av en million euro til PCR-testing av turister.

Covid-testing på Gran Canaria. Foto: Sanidad Gobcan

Målet er å få landene i Europa som turister kommer fra til å fjerne karantenekrav og andre reiserestriksjoner, skriver avisen Diario de Avisos.

Avisen har intervjuet øyrådets finansråd, Berta Pérez, som sier at pengene ligger klar til bruk.

Mye gjenstår

Det som gjenstår, er angivelig å avtale med de ulike landene om testene kan bli en helsegaranti som kan føre til at karantenekrav fjernes, samt hvordan og hvor testene kan utføres (i avreiselandene, på Tenerife, eller begge steder) for å oppnå dette.

Øyrådet er angivelig også i dialog med flyselskap for å sikre flyforbindelser.

Flere tilbyr å betale

Hotellforeningen Ashotel har nylig kunngjort at de er åpne for å betale for PCR-testing av turister.

Øyrådet på Tenerife er den første offentlige institusjonen som går ut med dette.

Prøver å få med EU

Kanariøyenes regjering fikk nylig Spanias regjering til å gå inn for testing av turister på flyplasser, og fremme forslaget for EU. 

Et annet tiltak fra den regionale regjeringen for å redde vintersesongen, er en forsikringsavtale tegnet med Axa der turistdepartementet får dekket utgifter relatert til covid-19 for turister. 

Med  denne forsikringen på plass, garanter regionsregjeringen at turister slipper å betale utgifter knyttet til covid-19 hvis de blir smittet under opphold på Kanariøyene, under visse kriterier, slik som at oppholdets varighet er maksimalt 30 dager, og at overnatting skjer på autoriserte overnattingssteder.

Sikre flykorridorer

Kanariøyenes ulike hotellforeninger gikk denne uken, sammen med seks fagforeninger, ut med et felles ønske om at det opprettes sikre flykorridorer mellom land i Europa og Kanariøyene. Dette er noe Kanariøyenes regjering også går inn for.

Dog er det bred enighet om at smittetallene må ned på Kanariøyene før disse tiltakene kan få effekt på turismen. Det har vært en stor smitteøkning i august, og de siste to ukene er det over 140 smittetilfeller per 100 000 innbyggere.