Myndighetene på Kanariøyene har åpnet Corona-telefon

Myndighetene på Kanariøyene forsetter med å kartlegge bevegelsene til personen som har testet positivt for coronavirus på La Gomera. 

Ill:Pixabay

Myndighetene på Kanariøyene forsetter med å kartlegge bevegelsene den tyske turisten som har testet positivt for coronavirus på La Gomera.

Det er viktig med tanke på evt. andre smittede. De har enda ikke full oversikt. Tilstanden til den smittede skal være god, og symptomene er milde.

For å informere allmenheten er en gratis telefonlinje blitt aktivert siden klokken 9:00 i dag (søndag) for å kunne svare på alle spørsmål knyttet til coronaviruset.

På telefonnummeret 900 112 061, vil et helseteam under koordinering av nødsentralen svare på forespørsler om informasjon om forebyggingstiltak, smittemuligheter og falsk informasjon relatert til viruset. 

15 personer som har vært i direkte kontakt med den smittede tyskeren blir nøye overvåket, og deres helsesituasjon sjekkes to ganger i døgnet.

Foreløpig har ingen av disse vist smittesymptomer.

Myndighetene på Kanariøyene understreker viktigheten av at innbyggere blir informert gjennom de forskjellige offisielle kildene, for å sikre mest mulig fakta og unngå spekulasjoner, sier de i en pressemelding.

Den smittede tyskeren skal ha blitt smittet før han fløy fra Tyskland  til Tenerife og reiste videre med båt til La  Gomera.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene