ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. MARS 2020 - SIST ENDRET 30. APRIL 2022
Det har frem til lørdag kveld klokken 20 blitt registrert 21 covid-19 tilfeller på Kanariøyene siden 31. januar. Tre er friskmeldt. Ill: Pixabay

Dette er status nå for corona-smitten på Kanariøyene

18 aktive smittetilfeller og tre friskmeldte, viser helsedepartementet på Kanariøyenes seneste oppdatering av status for corona-viruset covid-19.

Oppdatering søndag klokken 20.50: To av de 18 smittede på Tenerife er bekreftet friskmeldte, nå er  det 16 aktive smittetilfeller og fem friskmeldte.

ANNONSE

Her er statusen:

Tre nye smittetilfeller registrert lørdag kveld, to på Tenerife og ett på Fuerteventura.

En av disse har vært i et risikoområde i Italia, og er innlagt på sykehus med symptomer.

Personen på Fuerteventura er en kanarier uten symptomer som nylig var i Italia, er uten symptomer, og sitter i hjemmekarantene.

Seks italienere som reiste på ferie sammen 19. februar til hotell H10 Coata Adeje Palace hotell. De er i isolat på La Candelaria- sykehuset på Tenerife. Ev av disse har sykdomssymptomer, de andre ikke.

Fire italienere som har vært i nær kontakt med hverandre i La Laguna på  Tenerife. Den første som ble smitter av disse og har spredd smitten til de andre,  bor i La Laguna, og har nylig  hatt en reise til Italia. Disse fire er i hjemmekarantene.

En smittet person bor i Santa Cruz de Tenerife. Han reiste nylig til et risikoområde i Italia. Nå sitter han i hjemmekarantene uten sykdomssymptomer.

Fire italienske kvinner som reiste sammen til Gran Canaria.

De sitter nå i hjemmeisolat i feriebolig i Agüimes kommune sørøst på øya. Alle er uten sykdomssymptomer.

En britisk kvinne som ferierte på hotell på Tenerife er friskmeldt.

En italiener som bor på La Gomera er friskmeldt.

En tysker som var på ferie på La Gomera, der han bodde i en feriebolig, er friskmeldt. Dette var Kanariøyenes og Spanias første bekreftede smittetilfelle 31. januar.

Hotellet som ble satt i karantene 24. februar etter positive prøveresultater fra en italiensk gjest for corona-viruset, er i ferd med å tømmes for gjester.643 gjester har fått forlate hotellkarantenen.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER