Corona-smittede turister stoppet på Gran Canaria lufthavn minutter før avgang til Italia

Tre venninner av kvinnen som torsdag ble bekreftet corona-smittet på Gran Canaria, skal ha vært minutter fra å gå om bord i et fly til Italia, ifølge avisen Canarias 7. Alle tre er også smittet av viruset.

Kvinnen var i ferd med å reise med Ryanair til Italia sammen med to venninner. Nå må alle tre sitte i karantene i en ferieleilighet i Arinaga. Foto; Canariajournalen

Historien er gjengitt i flere kanariske aviser.

Kvinnene ble angivelig stoppet på lufthavnen r, like før de skulle gå om bord i et Ryanair-fly til Bergamo, Milano.

Alle tre skal nå være plassert i isolat i en feriebolig i kystbyen Arinaga, sørvest på Gran Canaria, hvor de etter sigende har oppholdt seg under ferieoppholdet.

Avisen viser til en rapport fra Guardia Civil, som angivelig sier at politiet ble varslet klokken 18, torsdag, om situasjonen av nødsentralen. Kvinnenes venninne, som de reiste sammen med. hadde da avlagt prøve på en helsesentral. Den ble analysert på universitetssykehuset i Las Palmas, og var positiv for covid-19.

De tre kvinnene skal ha passert sikkerhetskontrollen, og var i boardingområdet da de ble funnet. Flyet hadde angivelig  avgang klokken 19.

Klokken 18.39 skal kvinnene ha blitt diskret kontaktet,og ført ut av avgangshallen.

De ble ifølge kanariske medier fraktet i ambulanse tilbake til ferieboligen i Arinaga, hvor de alle har holdt til. Der skal de fortsette sin karantene.

Senere bekreftet helsemyndighetene at alle tre også er smittet av covid-19.

Torsdag kveld var det bekreftet 291 smittetilfeller og tre dødsfall, i Spania. Alle tre eldre mennesker med underliggende sykdommer. Det første smittetilfellet ble registrert i La Gomera på Kanariøyene.