Serveringssteder på Kanariøyene pålegges å kreve covid-sertifikat

Corona-krisen: Kanariøyenes høyeste domstol ga i går klarsignal til at covid-sertifikat blir obligatorisk på serveringssteder, større arrangementer, treningssenter og helsestasjoner.

CORONA-KRISEN: Pålegget om å kreve covid-sertifikat skal gjelde i én måned. Foto:Famveldman

Dette gjelder for kanariøyer som befinner seg på nivå 3 og 4 på kanariske myndigheters risikovurdering for covid-19.

For øyeblikket er Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura på nivå 3, og resten av Kanariøyene på lavere nivåer.

Hittil har det vært frivillig for bedriftene å innføre ordningen siden den ble innført 10. desember.

For at du nå skal slippe inn, må sertifikatet vise at du er fullvaksinert, er immunisert etter å ha hatt covid-19, eller nylig har testet negativt.

Disse stedene må kreve covid-sertifikat

  • Hoteller, restauranter, serveringssteder, catering som er åpent for publikum, utelivssteder og spillesteder hvor det serveres mat eller drikke, samt de som har en kapasitet på minst 30 personer der det ikke er servering.
  • Arrangementer og feiringer hvor det serveres mat eller drikke, samt de som har en kapasitet på over 500 personer der det ikke er servering.
  • Sportsbegivenheter hvor det serveres mat eller drikke, samt de som har en kapasitet på over 500 personer der det ikke er servering.
  • Offentlige arrangementer hvor det serveres mat eller drikke, samt de som har en kapasitet på over 500 personer der det ikke er servering.
  • Kulturelle aktiviteter på kinoer, teatre eller auditorier hvor det serveres mat eller drikke, samt de som har en kapasitet på over 50 personer der det ikke er servering.
  • Treningssentre og lignende.
  • Helsestasjoner for besøkende hos innlagte pasienter og ledsagere, eller ved konsultasjon, og i sosial- og helsestasjoner.

Pålegget om å kreve covid-sertifikat skal gjelde i én måned, går det frem av en offisiell bulleteng som ble publisert fredag ettermiddag.

Alle andre foretak på kanariøyer som er på risikonivå 3 eller 4, samt alle foretak på øyer som er på nivå 1 eller 2, kan kreve covid-sertifikat på frivillig basis.

De som gjør dette kan slippe inn flere mennesker.

Fredag kom det et nasjonalt munnbindpåbud utendørs i hele Spania.

Kanariske myndigheter utelukker ikke at det også kan bli aktuelt med portforbud om natten og nedstenging av nattelivet.

Dette må i så fall også legges frem for domstolene for godkjenning.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene