Klarsignal fra domstol for å kreve covid-sertifikat på Kanariøyene

CORONA-KRISEN: Kanariøyenes høyeste rettsinstans har i dag godkjent at det kan kreves fremvisning av covid-sertifikat for å komme inn på steder og arrangementer som er åpne for allmennheten.

Foto: Famveldman

Kanariøyenes helseminister, Blas Trujillo, har uttalt at det blir frivillig for bedrifter å kreve covid-sertifikat. 

De som tar i bruk ordningen, får mildere restriksjoner på antall gjester som tillates i lokalene, og kan stenge senere enn de som ikke krever sertifikat av gjestene.

Hotell- og restaurantbransjen har stilt seg positive til ordningen.

Ordningen trer i kraft 10. desember, og skal vare i én måned, opplyser den regionale regjeringen.

Ordningen skal gjøre det mulig å kreve covid-sertifikat også på kanariøyer som er på lavt risikonivå.

I dag er alle øyene på det laveste risikonivået på Kanariøyenes eget system for risikovurdering, som har fire nivåer, unntatt Fuerteventura, som er på nivå 2 og går til nivå 3 på mandag.

Fuerteventura er på nivå 3. Gran Canaria og Tenerife er på vei mot nivå 2, forutsatt at smittetrenden fortsetter som den har gjort de siste ukene.

Sertifikatkravet kan brukes på blant annet spisesteder og andre kommersielle virksomheter, på konserter og andre arrangementer.

Corona-restriksjoner

Regler for innreise, restriksjoner og smittevernregler generelt og på de ulike risikonivåene under opphold på Kanariøyene, finner du til enhver tid på øyenes offisielle turismesider holaislascanarias.com.

Språkvalg finnes på siden.

Lenke: Detaljerte, offisielle smittetall på Grafcan.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene