Kjører kampanje for trygg turisme

Corona-viruset setter turistregioner under særlig stort press. Nå lanserer Kanariøyene en informasjonskampanje for trygg turisme.

Kampanjen gir anbefalinger for trygge ferier med enkle budskap på spansk, engelsk og tysk om hvordan turister bør opptre hvis de får smittesymptomer, og hvordan de kan beskytte seg mot smitte.

De neste 15 dagene, eventuelt enda lengre,- avhengig av utviklingen, kjøres en 20 sekunder lang informasjonsvideo i lufthavnenes ankomstterminaler og andre steder hvor det vanker mange turister, skriver regionsregjeringen i en pressemelding.

Videoen kjøres på spansk, engelsk og tysk.

Rådene som formidles er blant annet å vaske hendene ofte, hoste og nyse i papirlommetørkle, og å unngå nærkontakt med mennesker som kan være syke.

Det opplyses også om den flerspråklige hjelpetelefonen for de som har symptomer eller spørsmål.

Oppfølging av nyhetsformidlingen i internasjonale medier er også satt  i gang, Mediene får daglige oppsummeringer om situasjonen.

Informasjon blir også formidlet kontinuerlig  i sosiale medier på Kanariøyenes offisielle profiler på elleve språk.

For tiden er det fem aktive smittetilfeller på Kanariøyene:

Fire italienske turister som bodde på H10 Costa Adeje Palace hotell på Tenerife, og en italiensk kvinne som er fastboende i Valle Gran Rey på La Gomera. Hun besøkte Italia 6.-8. februar.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene