ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. MARS 2020 - SIST ENDRET 24. APRIL 2022
Spanias regjering har vedtatt en hjelpepepakke mot corona-krisen som tilsvarer cirka 200 milliarder norske kroner. Ill: Pixabay

Hjelpepakke på over 18 milliarder euro mot viruskrisen i Spania

Spanias statsminister, Pedro Sanchez, kunngjorde torsdag en hjelpepakke mot viruskrisen på 18,2 milliarder euro mot corona-krisen.

ANNONSE

Kanariøyenes president, Angel Victor Torres, kunngjorde i går at en hjelpepakke for regionen skal legges frem på mandag.

Torres har blant annet bedt om å få gå ut over handlingsregelen for hvor mye av regionens overskudd som kan benyttes, noe som må godkjennes av EU.

Turisme, helse og småbedrifter

Spanias hjelpepakke legger stor vekt på hjelp til turistnæringen,og til å sikre helsetjenester.

I en direktesendt pressekonferanse understreket Sanchez også at det er viktig å hjelpe småbedrifter og enkeltmannsforetak.

Flyselskap ble også spesielt nevnt.

Det legges blant annet opp til økonomisk støtte for å gi bedrifter likviditet til å betale utgifter i en periode med sterkt reduserte inntekter.

Utsettelse i seks måneder på betaling av skatter, moms, arbeidsgiveravgift og andre avgifter til det offentlige skal gis.

Oppofrelser

Kanariøyenes president, Torres, ba i pressekonferansen folk om å ta individuelt ansvar, og sa at det nå er en tid for oppofrelse.

Han understreket at det ikke er noen grunn for folk til å hamstre dagligvarer, og at det ikke er noen grunn til panikk.

Selv er han overbevist om at tiltakene som er satt i verk snart vil føre til en tilbakegang av smittetilfeller.

I den kanariske hjelpepakken som skal legges frem mandag, blir det ifølge Torres, i tillegg til direkte, finansiell støtte, også utsettelse av skatter og avgifter.

Penger fra den store potten Sanchez har kunngjort, vil ifølge Torres materialisere seg i løpet av to døgn, etter at Sanchez har hatt et møte med de politiske lederne for de autonome regionene.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER