Frykter at testkrav vil føre til massiv nedgang i turister fra Storbritannia

CORONA-KRISEN: I dag innfører Storbritannia krav om PCR-test for covid-19 både ved utreise fra landet og når de returnerer, samt karantene, selv om de er fullvaksinert.

Turister må planlegge godt før de drar på tur nå. Foto: Samwordley

Turismebransjen på Kanariøyene tror dette vil føre til at svært mange briter vil avbestille ferieturene til øygruppen.

Det får store konsekvenser, i og med at Storbritannia er Kanariøyenes største turistmarked.

I oktober kom en tredel av de utenlandske turistene fra Storbritannia (325 796 reisende), ifølge den offisielle turismeundersøkelsen Frontur.

Nå kan de gode utsiktene for vintersesongen bli ødelagt.

Kravene er dramatiske, uttaler lederen for hotell- og restauranteierforeningen FEHT på Kanariøyene, Nicolás Villalobos, til pressen.

Alle må teste seg to ganger

Alle reisende som ankommer Storbritannia må fra i dag av ta en PCR-test i løpet av 48 timer, og holde seg i karantene til testresultatet foreligger.

I tillegg må alle som reiser ut av Storbritannia, ta PCR-test innenfor 48 timer før avreisen.

Testene medfører ekstra kostnader for reisene som kan komme opp i 1000 euro for en familie på fire, skriver avisen Canarias 7.

Spania krever fullvaksinasjon

Spanske myndigheter pålegger i tillegg reisende som kommer til landet fra Storbritannia å være fullvaksinert for å slippe inn.

Disse kravene kommer av en stor økning av smitte i Storbritannia, og frykten for den antatt svært smittsomme covid-varianten omikron.

Kravene gjelder for alle over 12 år.

Varsler pressekonferanse

Norske myndigheter har i dag varslet om at nye smitteverntiltak og anbefalinger blir lagt frem på en pressekonferanse klokken 19.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene