Dette er endringene i smittevernregulativet på Kanariøyene

Corona-krisen: Kanariøyene regjering har i dag, fredag, publisert en offisiell bulleteng som omtaler endringer i krav om munnbind og annet smittevern Her er hovedpunktene i teksten.

Munnbind er obligatorisk fra i dag. Kanariøyenes president, Angel Victor Torres, under et møte om endringer i smittevernregulativet torsdag. Foto: Presidencia Gobcan

Fritt oversatt fra spansk, og gjeldende fra i dag, 14. august:

Påbud om munnbind

1.3. Obligatorisk bruk av munnbind/ansiktsmaske.

1. Alle personer over seks år må bruke munnbind/maske:

a) På offentlig vei i friluftsområder og i lukkede områder (innendørs)  som er åpent for offentlig bruk, uavhengig om sikkerhetsavstanden på 1,5 meter kan overholdes.

b) På skoler og utdanningssenter utenom universitetsnivå, er det unntak fra munnbindkravet.

c) I hoteller, restauranter, barer og andre serveringssteder er det kun unntak for maskepåbudet mens man inntar mat eller drikke.

d) I naturområder og utendørs utenfor tettsteder og byer er munnbind ikke påbudt hvis sikkerhetsavstand på 1,5 meter til andre menneske kan overholdes.

e) På badestrender og ved badebassenger er det ikke påbudt ute i vannet, heller ikke i sentrale områder hvor man holder seg i ro (strandsenger o.l.) så fremt sikkerhetsavstanden kan garanteres. Når man beveger seg til, fra og på områdene, er munnbind påbudt.

f) Eieren av etablissementer og områder skal påse at påbudet overholdes.

g) Det er påbudt å bruke munnbind/maske på korrekt vis slik at munn og nese dekkes helt, og er korrekt justert over nese og hake.

2. Maskepåbud gjelder ikke i tilfeller som er beskrevet i paragraf 6.2 i kongelig lov 21/2020 fra 9. juni, som blant annet omtaler nødsituasjoner

3. Bruk av hygienisk munnbind/maske anbefales i disse tilfellene:

a) I private inneområder under møter der mennesker fra forskjellige steder deltar.

Ut over dette gjelder regulativet fra 9. juli i år.

Røykeforbud

2.1.12. Røyking og bruk av innhaleringsutstyr for tobakk, vannpiper, hookah, shisha og lignende forbys på offentlige veier og i frluft hvis en sikkerhetsavstanden på 2 meter ikke kan overholdes. 

Serveringssteder

Paragraf 5. a) i seksjon 3.2 modifiseres slik:

a) En sikkerhetsavstand på 1,5 meter må respekteres mellom bord og grupper, samt i baren, mellom gjester og mellom grupper av gjester.

Det maksimale antallet gjester per bord eller gruppe er 10 både innendørs og utendørs.

Avstand mellom bord må være tilfredsstillende markert.

Diskoteker og nattklubber

Paragraf 6. seksjon 4.2 er modifisert slik:  

4.2. Diskotek og natteliv.

Klubber og andre etablissementer for nattliv kan ha utendørsområder åpne eksklusivt for gjester som konsumerer sittende ved bord.

Maksimalt 75 prosent av gjestekapasiteten kan utnyttes.

Dansegulv tillates ikke.

Røyking i etablissementer

Paragraf 7 seksjon 4 modifiseres slik:

4.4. Bruk av tobakk, innhaleringsutstyr for tobakk, vannpiper, hookah, shisha og lignende forbys alle steder hvor det er underholdning, på fritidsområder,  hoteller, restauranter, og i andre typer etablissementer som er åpne for publikum.

Båter

Paragraf 8 seksjon 6 modifiseres slik:

4.6. Rekreasjons- og fritidsbåter med økonomisk aktivitet kan være åpent for publikum eksklusivt utendørs og sittende for konsumering.

Maksimal tillatt gjestekapasitet er 75 prosent.