Smittede turister skal slippe alle covid-19-utgifter på Kanariøyene

Som den første regionen i Spania, har Kanariøyenes regjering tegnet en forsikring som skal dekke helseutgifter for turister med covid-19.

Offentlig sykehus i Las Palmas. Foto: Canariajournalen

Forsikringen garanterer at turistene får dekket alle helseutgiftene knyttet til covid-19, inkludert medisinsk hjelp, karanteneopphold i opptil 15 døgn på Kanariøyene på steder anvist av helsemyndighetene, og hjemtransport, kunngjorde turisme-, industri- og handelsminister Yaiza Castilla i dag, onsdag.

Hensikten med forsikringen er å forsterke tryggheten og berolige turistene, ifølge Castilla.

Forsikringen dekker angivelig både spanske og utenlandske turister, forutsatt at de ikke hadde kjennskap til at de var smittet før de reiste, og får påvist smitte mens de er på Kanariøyene.

Avtalen er inngått med forsikringsselskapet AXA Seguros.

Vilkårene sier at forsikringen dekker turisters opphold med varighet inntil 30 dager, skriver turistmyndighetene på sine nettsider.

Oppholdene må være på regulerte overnattingssteder, slik som hoteller og registrerte ferieboliger som leies ut.

Den dekker kun covid-19-relaterte utgifter og kun på Kanariøyene - dekningen opphører straks du forlater Kanariøyene.

Som turist trenger du ikke å gjøre noe som helst for å få denne forsikringsgarantien med mindre du får covid-19 under oppholdet på Kanariøyene. Du ringe et telefonnummer som er dedikert til dette. Du må dokumentere at vilkårene som er nevnt over innfris.

Vi presiserer at dette ikke er en privat personforsikring, men en forsikring Kanariøyenes turistmyndigheter har inngått med Axa som medfører at myndighetene får dekket covid-utgifter helsevesenet får når turister blir syke fra Axa. Dermed kan den kanariske regjeringen garantere at turistene slipper private covid-19-utgifter under opphold på Kanariøyene.

Forsikringen skal ha kostet 500 000 euro.