Flypassasjerene med digitalt covid-19-pass har ankommet Gran Canaria

Corona-krisen: Den første testflyvningen der passasjerene er utrustet med et digitale covid-19 helsepass kalt Hi + Card landet i dag, onsdag, på Gran Canaria.

UNWTOs generalsekretær og en gruppe politikere samlet etter pilotflyvningens ankomst. Foto: Gobierno de Canarias

Helsepasset er i form av en mobilapp. Det skal garantere at de reisende er fri for covid-19, ifølge verdens turismeorganisasjon (UNWTO), som valgte Gran Canaria til den aller første testflyvningen.

I appen legges kryptert helseinformasjon. Planen er at det digitale skal bidra til en tidligere gjenåpning av turismen på Kanariøyene ved at øygruppen etableres som et trygt reisemål.

Helsepasset er angivelig betydelig vanskeligere å forfalske enn helsedokumenter i papirform, ifølge hevder Antonio López de Ávila, grunnlegger av Hi + Card og administrerende direktør for selskapet TDDS.

UNWTOs generalsekretær, Zurab Pololikashvili, Spanias turismeminister, Reyes Maroto, og Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, kastet glans over flyturen med sin tilstedeværelse.

- Vi vil sende en melding til hele verden om at Kanariøyene er et trygt reisemål, sa Reyes Maroto til pressen etter ankomsten.

UNWTOs avdeling for digital informasjon og overgang har et prosjekt som skal minimalisere covid-19-risikoen for reisende med hjelp av sporingssystem og teknologi. Hi + Card er et element i dette.

Helseappen er et globalt, kanarisk initiativ som er knyttet til et kanarisk forretningscluster for innovasjon kalt Turisfera. Den lansert av Tourism Data Driven Solutions (TDDS) i samarbeid med UNWTO.