11 kommuner på Kanariøyene er fortsatt smittefrie

Corona-smitte er registrert i 77 av 88 kommuner på Kanariøyene, viser nye nettsider med oppdaterte data som helsedepartementet har gjort tilgjengelig.

På Tenerife er det registrert over 1000 smittetilfeller siden det første ble registrert på Kanariøyene, og på Gran Canaria over 400. lll: Grafcan

Informasjonen ligger på et interaktivt kart på Grafcans, Kanariøyenes offentlige kartverks, nettsider .

De nye nettsidene gir en god oversikt over det siste som finnes tilgjengelig av covid-19-data, helt ned til detaljnivå for hver kommune.

Turister som ikke er fastboende og har fått påvist smitte på Kanariøyene er imidlertid ikke med i oversikten for hver kommune, kun som del av det totale antallet smittede.

Informasjonen oppdateres daglig.

Bare to smittede i Mogan

Kun to personer er foreløpig registrert smittet i Gran Canarias nest største turistkommune, Mogan, som også er nordmenns favorittkommune. Her bor det cirka 20 000 innbyggere.

I nabokommunen San Bartolome de Tirajana, øyas største turistkommune, hvor det bor cirka 53 000, er det registeret 34 smittetilfeller siden 31. januar. Dette er datoen da det første smittetilfellet i Spania ble bekreftet på La Gomera.

Kun fjellkommunene Tejeda og Artenara samt La Aldea de San Nicolas i vest er helt smittefrie av Gran Canarias 21 kommuner.

37 nye smittetilfeller

1762 smittetilfeller var per klokken 20 tirsdag  7. april registrert på Kanariøyene. Det er en økning på 37 fra dagen før.

Antallet dødsfall steg med to til 91.

270 mennesker har blitt friske igjen og utskrevet fra sykehus etter å ha vært smittet, en økning på 31 i løpet av ett døgn.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene