Dette er yrkesgruppene som kan dra på jobb etter påsken

CORONA-krisen: Et midlertidig arbeidsforbud for alle ikke-essensielle yrkesgrupper i Spania oppheves etter påsken.

Næringslivet kommer delvis i gang igjen etter påsken. Foto: Canariajournalen

Alarmtilstanden som trådde i kraft 15. mars lammet deler av arbeidslivet i Spania, og senere kom et midlertidig arbeidsforbud for alle ikke-essensielle yrkesgrupper.

Nå oppheves forbudet for mange, men langt ifra alle, ikke-essensielle yrkesgrupper.  

Her er oversikten over de som får jobbe, basert på informasjon regjeringen i Spania har kunngjort.

1. Arbeidere i aktiviteter som må fortsette å bli utført i henhold til lov om erklæring av alarmtilstand i Spania.  

2. Arbeidere i aktiviteter som inngår i forsyningskjede og i driften av tjenestene for produksjon av basisvarer og tjenester, inkludert mat, drikke, hygieneprodukter, medisiner, helseprodukter, nødvendige produkter for å beskytte helse, og distribusjon av slike produkter fra produksjon til den endelige destinasjonen.

3. Arbeidere ved hotell- og restaurantaktiviteter som har hjemlevering.

4. Arbeiderne i all produksjonsindustri.

5. Arbeidere i aktivitetene som tilbyr transporttjenester, av både mennesker og varer, og de som må sikre vedlikehold av midlene som brukes til dette.

6. Sikkerhetsstyrkene og -organene, personellet som leverer tjenester i fengselsinstitusjoner og personell til sivilbeskyttelses-, rednings- og brannbekjempelsestjenester, samt trafikk og trafikksikkerhet.

7. Forsvaret.

8. Personellet til de private sikkerhetsselskapene.

9. Arbeidstakerne til helsestasjonene, helsetjenestene og helsevirksomhetene, så vel som de som pleier eldre, avhengige mennesker eller funksjonshemmede, samt personer som jobber i selskaper, enheter og forskningssentre der de utvikles prosjekter relatert til Covid-19. De som jobber med alle andre sykdommer som involverer kliniske studier og bevis på konsept, i tillegg selskapene som leverer tjenester og leverandører av produkter som er nødvendige for forskning i disse spørsmålene.

10. Ansatte i hjemmet og omsorgspersoner.

11. Arbeidere som leverer tjenester på salgssteder for pressen og i media eller nyhetsbyråer i offentlig og privat eie, samt i trykking og distribusjon.

12. Arbeidere i forsikringsselskaper og finansielle tjenester.

13. Arbeidere i virksomheter som  produserer og leverer utstyr til metallindustrier og gruveindustrier, samt arbeidere i produksjon og levering av varme- eller klimaanlegg sentralt for sentre for flerbruk.

14. Arbeiderne i selskaper som fremstiller blybatterier, så vel som alt annet materiale som er nødvendig for levering av helsetjenester.

15. Personer som jobber i anlegg med kontinuerlig produksjonssyklus, eller hvis avbrudd kan forårsake alvorlig skade på selve installasjonen, eller risikoen for ulykker.

16. Personer som jobber i luftfarts- og forsvarsindustrien, så vel som andre aktiviteter av strategisk betydning for den nasjonale økonomien.

17. Arbeidere i teleselskaper og viktige datatjenester.  

18.Arbeidstakere i selskaper knyttet til beskyttelse og omsorg for ofre for kjønnsrelatert vold.

19. Arbeidstakere som leverer tjenester i aktiviteter som er nødvendige for styring og betaling av offentlige ytelser, subsidier og juridisk forskriftshjelp, samt driften av trygdesystemet.

20.Arbeidstakere som leverer tjenester i administrasjonsbyråer og sosiale kandidater, konsulenter, profesjonelle kontorer, tredjeparter og egne tjenester for forebygging av yrkesrisiko og generelt de som er dedikert til juridisk, skatte-, forretnings- og sosialarbeid, eller til å forsvare forbrukernes interesser.

21. Personell til tjeneste for notar og register, for oppfyllelse av viktige tjenester satt av Generaldirektoratet for rettssikkerhet og offentlighet.

22. Sivile myndigheter som er ansvarlige for folkehelsen og de ansatte som leverer tjenester på dette området, samt de som er direkte eller indirekte knyttet til styring av helsehjelpen.

23. Arbeidstakerne ved begravelsestjenestene, samt bygging av nisjer og andre relaterte aktiviteter.

24. Arbeidstakere som leverer rengjørings-, vedlikeholds- og overvåkningstjenester, samt leverer tjenester innen avfallshåndtering.

25. Arbeiderne i flyktningmottak og i midlertidig oppholdssentre for innvandrere,og de offentlige enhetene i privat ledelse som er subsidiert av utenriksministeren for migrasjon, og som opererer innenfor rammen av internasjonal beskyttelse og humanitær hjelp.

26.Arbeidstakere som deltar i levering av tjenester som er erklært. eller kan bli erklært essensielle av den eller de kompetente myndigheter delegert i henhold til kongelig resolusjon 463/2020, av 14. mars.

27. Postansatte.

28. Personer som driver med å administrere og drifte bompenger, inkludert stasjoner og serviceområder som ligger der.

29.Arbeidere i aktiviteter innen vannforsyning, rensing  og sanitærarbeid.

30. Arbeiderne innen meteorologiske tjenester, inkludert vedlikeholds- og overvåkningstjenester, kontroll av driftsprosesser knyttet til meteorologiske tjenester, meteorologiske prognoseprosesser og aeronautisk observasjons- og forsvarsobservasjons / prediksjonsprosesser.

31. Arbeidere innen, levering av tjenester til offentlige administrasjoner, når dette er viktig, og i den grad det er for å garantere grunnleggende drift av offentlige tjenester. Samt de som leverer tjenester i forvaltningen av begravelsestjenester og infrastruktur for offentlig tjeneste som er viktige.

32. Personer som leverer viktige tjenester for fortolling, tollovervåking og utførelse av kritiske tjenester som er nødvendige for anvendelsen av skattesystemet.

33. Arbeidere som leverer tjenester i sektorer eller undersektorer som deltar i import og forsyning av helsemateriell, som logistikk, transport, lager, tolltransportfirmaer (speditører).

34. Personer som leverer tjenester innen logistikk og tekstilindustri eller annen industri som er dedikert eller konvertert til produksjon eller import av medisinsk utstyr.

35. Personer som jobber med distribusjon og levering av produkter kjøpt i handel via internett, telefon eller korrespondanse.

36. Personer som leverer minimumstjenester som er nødvendige for vedlikehold av fasiliteter som har måttet stoppe sin aktivitet i den angitte perioden

37. Arbeidere som allerede leverer eksterne tjenester, med mindre annet er avtalt mellom arbeidsgiveren og den juridiske representasjonen av arbeidsfolkene gjennom kollektive forhandlinger eller, i mangel av en slik representasjon, arbeidsfolkene selv.

38. Arbeidstakere som er i en situasjon med midlertidig uførhet på gyldighetsdagene til tillatelsen, regulert i den kongelige resolusjonsloven, så vel som de som har kontrakter som er suspendert av andre juridisk etablerte årsaker, inkludert de som er gitt i avsnitt d) og e) av artikkel 45.1 d i lov  2/2015.

39. Faglig aktivitet og arbeidsgiveraktivitet for å yte tjenester til selskaper og arbeidsfolk vil også bli betraktet som en viktig tjeneste.

40. Aktivitetene som utføres av selskaper som tar sikte på å ivareta sikkerheten for mennesker og miljø, dyrehelse, sikkerheten til gruver, forebygging og utryddelse av branner, samt aktiviteter som er rettet mot leting og redning av mennesker.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene

Støtt Canariajournalen

Vi har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og dermed gratis tilgjengelig for alle.

Driften finansieres med annonseinntekter, uten noen form for annen støtte.

Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre på denne måten:

Bli frivillig, personlig sponsor, Vipps fra norsk mobil eller Swish fra svensk mobil en valgfri slant med penger:  

Vipps: 95 74 94 69.

Swish: 070 2314 263. 

Kontakt oss på redaksjonen@canariajournalen.no for opplysninger om andre betalingsalternativer.

Pengene går til produksjon og innkjøp av redaksjonelt innhold, samt forbedringer.

På forhånd takk for din støtte!