Fullpakkede campingplasser på Gran Canaria i påsken

Påsketid er campingtid på Gran Canaria. Nå fins det knapt en ledig flekk igjen for de som vil nyte campinglivet på øya i påsken.

Campingplassen på Playa de Vargas i Agüimes kommune kan ha noe ledig i påsken. Bortsett fra det er fullt over alt. Foto: Hugo Ryvik

Verken ved kysten eller i innlandet er det ledige plasser for campingvogner, husbiler og telt på Gran Canaria i påsken.

Villcamping er jo alltids et alternativ, men det er forbudt mange steder på øya.

De få områdene som er tilgjengelige for camping langs kysten i sør er allerede forlengst fullsatte, skriver Canarias7.es. Både de private og de offentlige campingområdene som blir forvaltet av øyrådet.

Stor pågang over alt

Kommunen San Bartolome de Tirajana, hvor Playa de Inglés, Maspalomas og andre turiststeder ligger, har forbud mot camping utenfor områder som er satt av til dette ved kysten.

Campingen i Tarajalillo har 150 plasser, alle fullsatt i påsken.

I Arguineguin-ravinen ligger El Pinillo, hvor er det er 170 plasser for campingvogner og husbiler, 30 for telt, og 12 hytter, men ingen er ledige.

Salinetas i Telde har 100 plasser som er fullbooket.

Playa de Vargas i Agüimes kommune har muligens noe ledig blant sine 96 husbil/campingvognplasser og 26 teltplasser.

13 offentlige campingplasser

De 13 offentlige campingområdene har 1480 plasser til sammen, men her er det venteliste for påsken.

De største ligger i Los LLanos de la Pez (400 plasser), Tamadaba (200), Presa de las Niñas (300), Corral de los Juncos (300) og Bailico (200).

Småcampinger med opptil ti plasser fins i Llanos del Salado, Altos del Pozo, Altos del Morro Santiago, Secadero de Cruz Grande, Bailaderos, Vivero de Tirajana, Montaña de Artenara og Roque García.

Tags