Kommune på Gran Canaria avviser gigantprosjekt med norske interesser

La Aldea kommune vest på Gran Canaria avviser at det er aktuelt å bygge et gigantisk turistanlegg i regi av selskapet Kokoon.

Skjermdunp fra Kokoons reklamefilm om turistanlegget.

Kokoon Global Inc. er registrert i USA. Nordmannen Per Solli presenteres som president i selskapet, og har i mange år vært frontmann i Kookoons bestrebelser på å skaffe investorer til prosjektet, som tidligere ble presentert med plassering i Arguineguín sørvest på øya. Den siste tre årene har det vært lokalisert til La Aldea av Kokoon.

Etter et radioprogram på Cadena SER fredag, har kommunen gått ut med en kunngjøring mandag.

Der står det at Kokoon ikke har presentert prosjektet for kommunestyret ennå. 

Kommunens rådmann for urban planlegging, Naira Navarro, informerer om saken i kunngjøringen.

Hun viser til at en representant for Kokoon påstod i radioprogrammet at forhandlinger med politikerne er langt fremskredet, og inviterte befolkningen til å melde interesse for å bli del av prosjektet som ansatte.

Navarro forklarer at et møte med selskapets ledelse ble holdt.

I møtet ble der forklart at "ethvert initiativ som er ment å gjennomføres i La Aldea, må tilpasse seg gjeldende regelverk og respektere stedets verdier og særegenheter", uttaler hun i kunngjøringen.

Videre uttaler hun at det ikke er noe sted (i kommunen) for turistkomplekset som har blitt presentert gjennom infografikk, og som ble diskutert på radiostasjonen.

Navarro understreker at kommunestyret satser seriøst på turisme som er knyttet til natur og kulturressursene i La Aldea.

Dette er en plan som tar til orde for å gjennomføre en type bærekraftig turisme som aktiverer den lokale økonomien, understreker hun.

Kokoon legger hyppig ut Twitter-meldinger om prosjektet i La Aldea, og om nye medarbeidere. En reklamefilm rettet mot investorer blir også delt på Twitter.

I februar 2018 var ledelsen i Kokoon på besøk på Gran Canaria, og gikk ut i en lokal avis med sine storslåtte planer i La Aldea, hvor selskapet angivelig har åpnet et lite kontor.

Planene omfatter et sjustjerners luksusanlegg med rundt 500 suiter på 200 kvadratmeter hver, en eksklusiv, privat landsby på 16 000 kvadratmeter med villaer for langtidsboende, omfattende idrettsanlegg, kjøpesenter, luksusrestauranter, sykehus og helsetjenester. 

Anlegget skal angivelig ligge på et 18,2 hektar stort område og koste to milliard dollar.

Avisen Canarias 7 viser i dag til en uttalelse fra Kokoon der de sier at de respekterer stedets verdier og egenart, og at videoen og infografikken som om forretningsinitiativet ikke fullt ut gjenspeiler "en konsolidert modell".

Hvilket innebærer at det er "en virtuell presentasjon av utvidet virkelighet".

Les tidligere artikler om Kokoon-prosjektet

Tags