Fiaskobygning i Playa de Mogán skal rives for å gi plass til park

Byggeplaner: En bygning nær stranden i Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria som skulle bli akvarium på 1990-tallet, men aldri ble åpnet, skal rives for å gi plass til en park, har Mogán kommune besluttet.

Den gule og blå bygningen på bildet har aldri blitt tatt i bruk og har stått og forfalt siden den sto klar i 1994. Foto: Canariajournalen

Parken skal bygges på en 5792 kvadratmeter stor tomt hvor akvariebygningen ligger nær Plaza de Las Gañanías, skriver avisen Canarias Ahora.

Tanken er at den skal fungere som et bindeledd mellom strandsonen og den arkeologiske sonen Lomo de Los Gatos.

Kiosk, tribune og festområde

Parken skal få et rullebrettområde, en kiosk, piknikområde som skal konstrueres slik at det kan arrangeres fester der, tribune med plass til 350 personer og terrasse med pergolaer.

Dessuten en multifunksjonssone der det kan holdes utendørsutstillinger og hvor barn kan leke, en multifunksjonsbygning med en permanent utstilling om fiskekunst, og et område med treningsapparater og lekeapparater for barn.

Det blir også grøntanlegg som skal fungere som skiller mellom de ulike sonene.

Har stått ubrukt i 28 år 

Akvariet som aldri ble åpnet ble i 1994 tildelt et pesetas-beløp som tilsvarer over 700.000 euro i støtte fra øyrådet på Gran Canaria.

Det skal ha oppstått pengeproblemer for utbyggeren, en tysk ingeniør, og godkjenningen av bygningen skal ikke ha foreligget før i 2002, men årsaken til at det aldri ble åpnet er noe uklar.

Bygningen var angivelig egentlig ferdig til å tas i bruk i 1994, men har siden blitt stående som et sentralt plassert og godt synlig monument over en fiasko og forfalt uten å bli brukt til noe som helst. Den har vært en stor hodepine for Mogán kommune i alle disse årene.

Fikser opp kanal

Byggingen av parken skal skje innenfor rammen av en plan for modernisering og forbedring av konkurransekraften for turisme i Mogán (PMM).

Kommunen har angivelig også planer om å renske opp dalbunnen og en kanal for elveløpet i Playa de Mogán innenfor den samme rammen.

Vanntette plater skal monteres i kanalen og belegges med farget mosaikk.

Tags