Eks-ordfører på Lanzarote tilstår korrupsjon

Den tidligere ordføreren i Yaiza på Lanzarote, José Francisco Reyes, skal ha tilstått å ha innvilget illegale byggetillatelser mot betaling. Han skal ha tjent 300.000 euro på korrupsjonen.

Rettssaken nærmer seg i "Yates-saken" på Lanzarote. Foto: Pixabay

Korrupsjonssaken gjelder hele 20 hoteller i Yaiza, fritidshavnen Marina Rubicón og områdeplanen for Playa Blanca, skriver avisen Lanzarote Ahora.

Rettssak starter 20.mars

Rettssaken mot Reyes, som er den hovedtiltalte, og flere andre kommunale tjenestemenn starter i provinsretten 20. mars.

Reyes skal ha tilstått korrupsjon i et brev til retten, og at han var klar over at tillatelsene ble gitt i strid med gjeldende planreguleringer og uten at påkrevde juridiske og tekniske rapporter var laget.

Påtalemyndighetene krever 25 års fengsel for Reyes og at byggetillatelsene skal annulleres. Alle unntatt marinaen ble annullert i første rettsinstans.

Fikk biler, båt og penger

Reyes skal ha betalt hele beløpet han skal ha fått av utbyggerne, 300.173 euro i bot for hvitvasking av penger.

Han skal ha tilstått å ha fått fem biler, en Toyota Rav4, en Mercedes Benz 200, en Saab ESG, en Renault Kangoo og en Toyota Corolla, en fritidsbåt verd 143.480 euro, spaopphold til en verdi av 24.500 euro og et beløp på 50.118 euro som gikk til å finansiere en leilighet i La Laguna.

Registrert på kone og barn

Alt dette skal ha blitt registrert i navnene til Reyes kone og tre av hans barn.

Han skal også ha tilstått at både disse familiemedlemmene og andre medtiltalte var klar over hvordan eiendelene var fremskaffet, og uttrykker angivelig anger og et ønske om å samarbeide med påtalemyndighetene.

Selskapene Sea Sun Lanzarote, Management & Consulting Lanzarote og Acuimar Cachazo skal ha blitt opprettet for å håndtere de illegale verdiene og dekke over det egentlige eierskapet.

Kommunesekretæren i Yaiza, Vicente Bartolomé Fuentes, skal også ha tilstått korrupsjon i saken.

Tags