ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 23. AUGUST 2019
Hoyell sør på Gran Canaria. her er alt som normalt selv om det raser en vill og uhemmet skogbrann i fjellområdene. Det er ikke mye brennbar vegetasjon i kystnære områder i sør som brannen kan spre seg til, men en uvnlig vindretning kan potensielt spre røyken fra brannen hit. Det har ikke skjedd nå. Foto: Lopesan

Brannskremte turister avbestiller opphold på Gran Canaria

Den store skogbrannen som pågår oppe i fjellene på Gran Canaria har ikke påvirket turistområdene lags kysten i sør. Likevel avbestiller brannskremte turister hotellopphold.

ANNONSE

Hotelleiernes forening Ashotel hevder at det har vært et stot antall avbestillinger for hotellopphold på Gran Canaria.

Foreningen skylder i en pressemelding i dag, fredag på sensasjonjournalistikk i nyhetsmedienes omtale av skogbrannen.

Turistene tror at hele Gran Canaria brenner og at det er et farlig sted å reise til, skriver Ashotel i pressemeldingen.

Særlig deler av britisk dagspresse har en tendens til å vinkle sakene kraftig med sensasjonstitler som ikke alltid stemmer over ens med virkeligheten.

Det skjer rett som det er i omtaler av ting som skjer på Kanariøyene. Blant de usanne gjengangerne er en ekstrem fare for voldsomme vulkanutbrudd, giganttsunami som følge av at en vulkanvegg på La Palma kan kollapse når som hels, og ekstreme jordskjelv.

Alt dette er bare tøv, akkurat som at hele Gran Canaria står i flammer nå, og er ettertrykkelig tilbakevist av tunge, vitenskapelige fagmiljøer på disse områdene en rekke ganger.

Det er trolig ikke bare brannfrykt som fører til avbestillinger. Hvis turistenee planlegger utflukter eller fot-/sykkelturer i de brannberørte områdene, blir ferieopplevelsen sterkt forringet.

ANNONSE

Hold deg oppdatert med sann informasjon!

Kartet viser med farge hvor de tre siste skogbrannen på Gran Canaria har herjet. Det er svært langt unna turistområdene langs sørkysten.

Følg Canariajournalen på Facebook.

Der kan du i tillegg til nyhetsflyten følge diskusjonene og bidra selv i kommentarfeltene, og få en hel del ekstra informasjon, blant annet i form av:

  • bilder
  • filmklipp
  • tips, råd og advarsler
  • ting som skjer
  • informasjon som kan være nyttig
  • nyheter om Kanariøyene fra andre medier
ANNONSE
ANNONSER