Turister trasset seg ut på tur nær skogbrannen på Tenerife

En gruppe utenlandske turister ble i går oppdaget og stoppet da de vandret farlig nær skogbrannområdet nord på Tenerife.

Fra slukningsarbeidet. Foto: La Guancha kommune

Øyrådet på Tenerife aktiverte torsdag det strengeste nivået for tilgang til fjellområdene på grunn av risikoen for skogbrann. 

All aktivitet i skogsområdene på øya (også vandring) er forbudt. Rekreasjons- og campingområder er stengt, og bruk av fyrverkeri, maskineri som kan produsere gnister, sirkulasjon med motorkjøretøyer og jaktaktivitet er forbudt.

I tillegg har myndighetene gått ut med farevarsel for høye temperaturer, og har oppfordret folk til å ikke legge ut på tur i det varme været.

Allikevel, til tross for for forbud og god informasjon, finnes det altså personer som ignorerer dette. En slik trass kan sette både deg selv og redningsmannskaper i fare.

Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres uttalte på en pressekonferanse i går kveld at han oppfordrer alle til å respektere forbudet og utvise stor forsiktighet.

Brannen var sent i går kveld fortsatt ute av kontroll og har flere fronter. 5 kommuner er berørt. 2165 hektar hadde i går kveld blitt flammenes rov.

Omlag 600 personer er evakuert fra hjem og campingområder.

Nasjonaliteten til de trassige turistene er ikke gjort kjent.

Tags