Skogbrannen på La Palma ødelegger for aktiv turisme

Den store skogbrannen på La Palma i august gjorde ikke bare stor skade på skog og vekster, avlinger og dyr, den har også satt en stopper for mange turistaktiviteter i flere måneder fremover.

La Palma, "den vakre øya", er ikke bare den grønneste og frodigste av Kanariøyene, den er også godt kjent som en utmerket øya for turgåere, men brannen har gjort mange turstier ubrukelige.

Foreningen T-Activa, som består av selskaper som arrangerer aktiv turisme på La Palma, hevder at brannen har gjort alvorlig skade på turismen.

Store områder er ubrukelige

Aktiviteter som turgåing, paragliding og buggysafari i de nesten 5000 hektar store brannherjede områdene er umulig å arrangere fordi veier og stier er stengt etter brannen av sikkerhetsgrunner, og fordi den tidligere så vakre naturen er ødelagt.

De fleste som arrangerer slike aktiviteter på La Palma er små familiebedrifter. Nå frykter de store tap, og går sammen om å rette erstatningskrav til regionsregjeringen på Kanariøyene, skriver avisen La Palma Ahora.

Uerstattelige skader

Mye av skadene på flora og fauna er uerstattelig. Unike, stedegne arter er rammet, habitater ødelagt, dyr har omkommet, jorden er blitt udyrkbar, og landskapet er generelt hardt rammet, og vil være ødelagt i årevis fremover.

De kanariske furutrærne står tett i brannområdet. Disse er særlig hardføre og har evnen til å restituere seg etter en brann, men andre vekster har ikke denne egenskapen.

Et menneskeliv gikk også tapt i brannen.

Tags