44 prosent av innbyggerne i Las Palmas vil velge elbil når de skal kjøpe ny bil

En ny undersøkelse av mobilitetsvaner viser at 44 prosent av innbyggerne i Las Palmas helst vil velge elbil når de skal kjøpe ny bil.

Elbiler i Las Palmas. Foto: Cabildo de Gran Canaria

40 prosent foretrekker bensinbil, og bare 13 prosent dieselbil, viser undersøkelsen, som er laget av Foro de Mobilidad og Alphabet.

Årsakene som blir oppgitt for å velge den ene biltypen fremfor andre er hovedsakelig kostnader (48 prosent) og miljøbevissthet (46 prosent).

72 prosent opplyser at de syns elbiler er den ideelle løsningen i fremtiden, selv om bare 5 prosent har prøvd å kjøre elbil.

Når det gjelder ulemper med elbil, er det mangelen på ladestasjoner som er den største bekymringen (76 prosent). Andre faktorer som trekkes frem er bekymring om kort rekkevidde og prisen på bilene.

37 prosent svarte at de er positive til selvkjørende biler, og 94 prosent av disse er villige til å benytte selvkjørende bil allerede i dag. 40 prosent ser ingen fordeler med dette.

78 prosent av de spurte innbyggerne i Las Palmas svarer at de gjerne deler bilen med slektninger, 69 prosent vil dele med venner, og 20 prosent vil bruke bildeletjenester som Blablacar.

De fleste, 53 prosent, sier at besparelser er den viktigste årsaken til å dele bil. 30 prosent oppgir bekvemmelighet som viktigste årsak og 17 prosent oppgir miljøhensyn.

44 prosent syns det er riktig å innføre restriksjoner på bilkjøring i bysentrum, og 32,5 prosent ønsker et permanent bilforbud i sentrum.

Undersøkelsen viser også at 28 prosent av bilførerne innrømmer å bruke mobiltelefonene på ulovlig vis under kjøring. 13 prosent innrømmer å ha benyttet meldetjenesten Whatsapp mens de kjører.

Tags