Kanarier står bak teknologi for Spanias nye, elektriske supersportsbil

Spanske Hispano Suiza presenterer den elektriske supersportsbilen Carmen med retroformgiving og over 1000 hestekrefter på Geneva Motorshow 2019. Emilio Mallado fra Lazarote har utviklet teknologi som er brukt til bilen.

Du får full kontroll på superbilen Hispano Suiza Carmen med en mobilapp. Foto: World Wide Mobility

Mallado er grunnlegger av det spanske selskapet World Wide Mobility sammen med Javier Galve fra Pamplona og Jorge Jurado Filippi fra Guatemala.

Teknologi fra selskapet er brukt i Carmen. Det er angivelig er den første bilen der alle funksjoner kan styres fra en mobilapp, blant annet bilens hastighet, som også kan begrenses for andre sjåfører.

Se bilder av bilen på bilutstillingen i Geneve

Temperaturregulering og luftkondisjonering skal også kunne reguleres fra smartmobil eller smartklokke før du setter deg inn i bilen, og du kan fjernstyre bilens lys.

Carmens dører åpnes ved hjelp av ansiktsgjenkjenning, skriver selskapet i en pressemelding. Bilen kan også geolokalisers på smarttelefonen. Dessuten kan opplading av batteriene fjernstyres.

Om bilen

Hispano Suiza produserte biler fra 1904 til 1946, noen av disse luksusbiler som i dag er ettertraktede samleobjekter. Selskapet produserte også flymotorer og våpen.

I dag eies bilmerket av selskapene Grupo Perlada og Safran, som lager eksklusive superbiler og luksusbiler.

Hispano Suiza Carmen er hyperluksuriøs og inspirert av en coupe med avant-garde-formgiving som kom i 1938, Dubonnet Xenia. Insprasjonen syns særlig på de sveipende linjene over bakhjulene, med skjulte hjul.

Bilen har angivelig en rekkevidde på rundt 400 kilometer, klarer 0-100 kilometer i timen på tre sekunder, og har en toppfart på 250 kilometer i timen. Den koster fra cirka 1,5 millioner euro og skal kunne leveres til kunder i 2020.

Opplading fra 30 til 80 prosent av batteriet på 80 kilowatt skal kunne gjøres på cirka 30 minutter.

Navnet Carmen er hentet fra Carmen Mateu (1936-2018), datterdatteren til selskapets grunnlegger og moren til selskapets president i dag.

World Wide Mobility-folkene

Emilio Mellado er administrerende direktør for World Wide Mobility. Han er kommersiell pilot med mer enn 3000 flytimer. Senere har han studert Master i Internett Business og er professor på deltid ved ISDI.

Jorge Jurado studerte International Trade and Marketing ESCOEX i Las Palmas de Gran Canaria, samt Master i Internet Business sammen med de to andre grunnleggerne av selskapet.

Javier Galve er spesialisert på utvikling av apper på tvers av plattformer. Han har tidligere skapt appen Findeat, som finner de beste restaurantene i nærheten

Dristig design

Hispano Suiza Carmen i all sin dristige prakt. Foto: Hispano Suiza.

Tags