Advarer om rasfare for fotgjengere på sti mellom Arguineguin og Anfi del Mar

Det politiske partiet Nueva Canarias, som er i opposisjon i Mogán kommune på Gran Canaria, advarer om manglende sikkerhet for folk som går langs kysten mellom Arguineguin og Anfi del Mar.

Patalavaca sett fra Anfi-stranda. Foto: Hugo Ryvik

Pågående arbeid ved Patalavaca på en gangvei langs hovedveien GC-500 gjør det besværlig og utrygt for fotgjengere å gå langs veien for tiden.

Mange flere mennesker enn vanlig går derfor en alternativ sti langs sjøkanten nedenfor veien, men voksende sprekker i fjellveggen får varselklokkene til på ringe hos Nueva Canarias.

Kan få steiner i hodet

Frykten er at det skal rase steiner ned i hodet på folk som går der.

Nueva Canarias representant, Isabel Santiago, hevder at det er praktisk talt ingen sikkerhetstiltak på strekningen, og at belysning som nylig er installert ikke er tilstrekkelig. Det skal heller ikke være noen sperrer.

Dermed er det ingen sikre veier å gå for fotgjengere på strekningen. Et skilt forteller at det er fare for ras, men Nueva Canarias krever økte sikkerhetstiltak og en utredning om de pågående arbeidene øker faren for ras.

Er i sterk opposisjon til ordføreren

Isabel Santiago går nærmest på ukentlig basis ut mot det hun mener er kritikkverdige forhold fra Mogan kommunes og orfører Onalia Buenos side.

Nylig gikk hun også ut med kritikk av problemene med Tauro-stranden, hvor det ble anlagt sandstrand for over ett år siden, men stranden er fortsatt stengt.

Dessuten kritiserte hun blant annet at en trapp i Patalavaca forbi restauranten La Cueva del Pirata har vært ubrukelig i over en uke etter å ha delvis kollapset, at avløpsrensingen i Puerto de Mogan ikke har tilstrekkelig kapasitet, og forsinkelser i byggingen av ny barnehage i Arguineguin.