Beruset mor lot småbarna i stikken og vandret naken rundt i Patalavaca

En 30 år gammel utenlandsk, kvinnelig turist er siktet for å ha latt sine to barn på under to år og fire år være alene uten tilsyn i en bolig i Patalavaca sørvest på Gran Canaria. Kvinnen skal ha vandret naken og beruset ut i gatene.

Kvinnen skal ha vandret naken og beruset i Patalavaca mens barna var alene hjemme. Foto: Hugo Ryvik

Dette skal ha skjedd ved 22-tiden den 23. juni, skriver Guardia Civil i en pressemelding. Politiet skal ha fått flere oppringinger om at kvinnen gikk rundt naken.

Gråtende, sultne og skitne barn

Politiet skal ha funnet døren til boligen åpen da de rykket ut, og kvinnen liggende naken og beruset på en seng.

De to barna skal ha befunnet seg gråtende i leiligheten, en fire år gammel gutt og en jente på ett år og åtte måneder.

Den minste skal ha ligget med skitne bleier og skal ha vært generelt svært skitten, og leiligheten beskrives som svært rotete. Fireåringen skal ha spurt politiet om å få mat.

Overlatt til bestefaren

Politiet sørget for at barna ble tatt hånd om. De skal etter hvert ha blitt overlatt til bestefaren, som angivelig bor i samme kommune. Moren skal fremstilles for domstolen i Maspalomas.

Det blir ikke opplyst hvilken nasjonalitet kvinnen og barna har.

Kjent problem blant norske turister med barn

Norsk presse har flere ganger tidligere belyst problemet med at småbarnsforeldre på ferie med barna på Kanariøyene drikker seg så fulle at de ikke kan ta vare på barna sine, senest i Dagbladet 25. juni.

– Jeg har ikke noe dokumentasjon på at det er verre nå enn det har vært, sier diakon i Sjømannskirken på Gran Canaria, Kristian Havgar, til Dagbladet.

Han skal selv ha rykket ut for å observere – Sjømannskirken har ikke anledning til å gripe inn – etter at folk har ring inn og fortalt om fulle foreldre med barn på restaurant. Det skal ha vært tilfeller der foreldre har vært så fulle at de har nektet å samarbeide når de har blitt konfrontert.

Det vanlige i slike tilfeller er at politiet blir varslet, ifølge Havgar, som forteller at politiet i Spania tar saker der barn er involvert høyst alvorlig. Alvorlige tilfeller blir meldt til barnevernet.

Havgar ber foreldre om å la være å ta med barn på bar sent på kvelden, og oppfordrer folk som observerer berusede foreldre med barn om å ta kontakt.

Dagbladet viser også til Europeiske Reiseforsikrings årlige undersøkelse. Etter ti år med samme måling registrere assisterende informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland at små barn i følge med berusede norske foreldre har blitt et vanlig syn i utlandet.

Tags