Investeringsløft for romfabrikk på Gran Canaria

Romfabrikken Arehucas i Arucas nord på Gran Canaria investerer 5,3 millioner euro i nytt destilleri og en ny bygning for mottak av turister.

Arehucas får nytt destilleri med større kapasietet, og bygger nytt besøksanlegg på romfabrikken. Ill: Arehucas

Fabrikken, som ble etablert i 1884 og destillerer rom fra sukkerrør, er en viktig turistattraksjon som får cirka 90 000 besøk hvert år, og det er ventet en økning i besøket. Romkjelleren er den eldste og største i Europa.

Internasjonal ekspansjon

I 2006 ble konkurrenten Artemi kjøpt opp, og Arehucas er nå i ferd med å ekspandere internasjonalt. For to år siden ble merket introdusert i USA, og det er også til stede i andre store markeder, som Kina og Tyskland.

Eksporten til andre land utgjør i dag cirka fem prosent av salget.

Lengre omvisninger

Det nye besøkssenteret vil bli reist i gårdsrommet til fabrikken, som i dag blir brukt til parkering for turistbusser, skriver Laprovincia.es.

De guidede rundturene vil bli utvidet, og øker fra dagens 20 minutter til cirka én time.

Byggingen starter neste år, og er ventet å ta 15 måneder. Kostnaden er beregnet til 1,5 millioner euro.

To millioner liter

Det nye destilleriet har en kapasitet på nesten én million kilo sukkerrør i året og koster 3,8 millioner euro. Sukkerrørene kommer både fra selskapets egne landbruk og fra andre kanariske produsenter.

Arehucas lagrer over to millioner liter rom i 6500 tønner på 400 og 250 liter i opptil 12 år før den tappes over på flasker.