Fire menn arrestert for gjengvoldtekt av turist i Mogán

Politiet har pågrepet fire menn som er mistenkt for å ha voldtatt en utenlandsk kvinne ved et kjøpesenter i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria.

Guardia Civil-bil i Mogan. Arkivfoto: Hugo Ryvik

Mennene er fra Marokko og mellom 26 og 32 år gamle og ble arrestert mellom 18. og 23. oktober.

En femte mann som foreløpig ikke er lokalisert av politiet skal også ha forsøkt å voldta kvinnen, ifølge en pressemelding fra politiet.

Skjedde i romjulen

Voldtekten skal ha funnet sted 26. desember og ble anmeldt av kvinnen umiddelbart etterpå.

Politiet har siden jobbet med å bringe fakta på det rene, blant annet med informasjon fra overvåkningskameraer, og med å identifisere og lokalisere mennene.

Kvinnen skal ha forklart at en person voldtok henne etter å ha tatt henne med til baksiden av et offentlig sted. En annen mann som sto bak henne og holdt henne fast skal deretter også ha forsøkt å voldta henne, men hun kjempet voldsomt imot og klarte å rive seg løs og flykte.

Fem gjerningsmenn

Bilder fra overvåkningskameraene skal ikke bare ha bekreftet kvinnens historie og det faktum at hun satte seg til motverge og ikke ønsket sex, men også at det som skjedde var mye verre enn det hun husket.

Hun skal ha vært beruset og blitt liggende bevisstløs på bakken etter den første voldtekten. Mens hun lå der, skal tre andre menn ha dukket opp og forgrepet seg på henne.

Da en femte mann forsøkte seg, skal hun ha våknet, kviknet til, og kjempet hardt imot i over to minutter før hun klarte å flykte.

Det faktum at noen av de mistenkte voldtektsmennene eter sigende oppholder seg irregulært på Gran Canaria og ikke har registrert adresse, bidro til at det tok lang tid før politiet kunne pågripe dem.

Etterforskningen holdes åpen, og politiet utelukker ikke flere pågripelser.