Område i Mogán får spesiell, kulturell beskyttelse

Lomo de las Camellitas i Veneguera, som ligger i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria er erklært for område av kulturell interesse (BIC) i kategorien "arkeologisk sone".

Lomo de las Camellitas ligger i Veneguera lengst vest i Mogán kommune. Ill: Google Earth/Canariajournalen

Det anses at området har flere arkeologiske manifestasjoner av svært forskjellig natur som samlet sett har en historisk og kulturell verdi, skriver regionsregjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

Lomo de las Camellitas ligger i fjellsiden som vender mot Veneguera-dalen langs fjellryggen som kalles Tablero del Pocito, tidligere Morro de las Camellitas, på nordvestsiden av Veneguera-dalen.

Det vil si på motsatt side av dalen i forhold til Tabaibales, hvor selskapet Lopesan for tiden gjenoppbygger gamle landbruksområder.

Blant de ulike manifestasjonene er det en serie steintårn, knyttet til konstruksjoner som tradisjonelt kalles vegger, og noen naturlige grotter.

I direkte tilknytning til disse elementene fins blant annet gamle veier, hauger og dammer for lagring av vann.

Disse synes å være en del av samme landskap og er knyttet til hverandre. I noen av grottene er det flyttbare eiendeler som keramikk.

De forskjellige etnografiske elementene markerer en kontinuitet i menneskets bruk av dette området, særlig sett i lys av den nye økonomiske, politiske og sosiale modellen som ble etablert av de spanske erobrerne på Gran Canaria, anser regionsregjeringen.

Tags