Ung kanarier har utviklet "stemme-Twitter"

Enrique Mendoza fra Kanariøyene har bidratt til utviklingen av cuaQea, en app for mikroblogging som gjør at du kan legge ut korte meldinger med stemmen via smarttelefoner i stedet for tekst på sosiale nettverk.

Med appen cuaQea kan du kvekke med stemmen i stedet for å kvitre med tekst.

Det virker omtrent som Twitter, men i stedet for opptil 140 tegn, kan hvert ”stemmekvekk” kan være inntil 12 sekunder langt.

Dette er en langt kjappere måte å spre meldinger på enn med tekst. I tillegg kan du få med følelser som stemmen din uttrykker og stemninger i omgivelsene, og meldingene kan deles på sosiale nettverk som Facebook.

Du kan ”kvekke” med smarttelefoner på Android og Apple iOS plattformer, skriver Laprovincia.es.

Gratis-app

Appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller App Store, og fins foreløpig på engelsk, spansk, tysk og italiensk. Den var tilgjengelig i Google Play fra oktober, og i App Store fra februar.

Hittil er den lastet ned over 10 000 ganger av folk fra 30 forskjellige land.

Ekstra mot betaling

Hvis du betaler litt ekstra, kan du utvide stemmemeldingenes lengde med 20 sekunder ekstra. Du kan også samtale med andre med andre smarttelefoninnehavere via appen mot litt ekstra betaling.

Hvis du ikke vil bruke din egen stemme, kan du velge mellom ti ulike stemmeeffekter. Du kan også søke etter stemmemeldinger.

Utdannet i Las Palmas

Enrique Mendoza har utdannelse fra fakultetet for informatikk på universitetet i Las Palmas. I fjor ble han med i det nystartede selskapet CueQea, grunnlagt av den telekommunikasjonsingeniøren Antonio Querol fra Valencia.

Initiativet er en del av Wayra, forretningsinkubatoren til Telefónica Digital. CuaQea søker nå investorer for å fortsette å vokse.

Tags